Nyheter

” Vi har inte uppvaktat (SD) ”

” Vi har inte uppvaktat (SD) ”

Nyheter Kommunalrådet Kenth Williamsson (S) bestrider Jan-Olof Svedbergs (SD) påstående i Skillingaryd.

nu att (S) skulle ha uppvaktat (SD) om stöd inför fullmäktiges voteringar.
Så här sa Svedberg:
”Det jag ville säga var att (S)-politikerna hela tiden varit på oss för att vi skulle stödja deras förslag med motiveringen att vi ligger så nära varandra. Men när Femklövern med taktiska finesser kollrat bort deras förslag, då lägger de ned sina röster istället för att stödja vårt”.
Detta bestrider Williamsson:
– Vi har inte på något sätt uppvaktat Sverigedemokraterna, säger han.
– Det vi kan konstatera är att vi la vårt förslag i kommunstyrelsen. Efter det kom (SD) med sitt förslag som dessutom är väldigt likt vårt budgetförslag. Nej, vi har inte uppvaktat (SD), vi lägger som alltid vårt egna förslag och sköter sedan den fortsatta hanteringen på ett sätt som är demokratiskt på alla sätt.
När det gäller demokratin och dess spelregler menar Williamsson alltså att budgetvoteringarna lämnade en hel del i övrigt att önska:
– Det som hände är anmärkningsvärt ur demokratiskt perspektiv, menar han.

–Vi tog ju en ajournering efter att Femklövern valt att rösta fram (SD):s förslag som motförslag till budgetberedningens förslag. Men vi ansåg det viktigast att följa demokratisk praxis än att sänka oss till deras nivå. Jag är djupt förvånad och upprörd över att liberaler, centerpartister, kristdemokrater och miljöpartister röstade på detta sätt. Det är bekymmersamt att man hanterade frågan så odemokratiskt. Demokratiska spelregler är inget man ändrar på från en dag till en annan, det är viktigt att hålla fast vid dem.
Frågan är vilka följder som fullmäktiges junimöte kommer att få för samarbetsklimatet i kommunen. Det har ju trots vissa åsiktsskillnader varit gott under flera år.
– Vi kommer att fortsätta att driva vår politik. Men det är inte säkert att vi kommer att vara lika samarbetsvilliga och ta ett så stort ansvar som vi hittills gjort, när Femklövern uppför sig så odemokratiskt. Hanteringen av budgetfrågan i kommunfullmäktige underlättar inte samarbete.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *