Nyheter

Vi jobbar tillsammans för länets utveckling

Nyheter Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande kommenterar förslaget från Växjö kommun som vill att höghastighetståget ska välja en östligare bana och om Trafikverket väljer Växjö framför Värnamo

Arkivfoto; Gert Jonsson (M) kommenterar tågsträckning

– Vi jobbar tätt ihop i länet och för länets utveckling. Utgångspunkten för Sverigeförhandlingen där det finns ett avtal mellan staten och stationskommunerna Tranås, Värnamo och Jönköping, säger Gert Jonsson (M) och nämner att Vaggeryds kommun har i ett sidoavtal beslutat att göra ”sin del” när det gäller bostadsförsörjningen och tillväxt.

– Jag vill passa på att säga att det planeras en ny stambana mellan Jönköping och Göteborg. Och då är Jönköping ett väldigt naturligt stationsläge, avrundar Gert Jonsson (M).

Som vi berättade tidigare idag ”Höghastighetsjärnvägen och dragkampen om var stationerna ska ligga gjordes för några år sedan och Värnamo föreslogs som en knutpunkt. Nu jobbar Växjö för att sträckningen rivs upp. De menar att en östlig dragning ger mer samhällsnytta och att snabbtågstationen ska finnas i Växjö i stället för Värnamo”.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vi jobbar tillsammans för länets utveckling

Det är som vanligt att Växjö alltid önskar vara högst prioriterat. Stå på er för Värnamo för stationsläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *