Nyheter

Vi mobilsurfar mest i länet

Vi mobilsurfar mest i länet

Nyheter Svenskarnas mobilsurfande har ökat med över 50 procent det senaste året.

Så även i Jönköpings län där mobilsurfandet ökat med 58 procent jämfört med samma period föregående år. Vaggeryds kommun tar förstaplatsen över de kommuner i Jönköpings län som mobilsurfar mest. Det visar färsk statistik från Telenor*.

För Jönköpings läns del har mobilsurfandet ökat med 58 procent jämfört med samma period föregående år. Och allra mest mobilsurfar de boende i Vaggeryds kommun. Där mobilsurfar de boende tio procent mer än övriga kommuner i Sverige.

– Det ökande mobilsurfandet visar tydligt att Sverige behöver mobilnät som klarar en högre kapacitet. Det är därför som vi bygger ut vårt mobilnät i hela landet. Vi märker att ökningen i datakonsumtion går hand i hand med vår utbyggnad av mobilnätet. I Jönköpings län kommer vi bygga ut mobilnätet med totalt 55 procent och vi har redan byggt ut 57 procent av detta. Det ser vi nu effekten av, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Sedan 2014 gör Telenor tillsammans med Tele2 en miljardsatsning som medför en utbyggnad av mobilnätet med 140 procent i norra Sverige och 40 procent i de södra delarna. Satsningen är en del av ett landsomfattande initiativ och utbyggnaden är klar kommer de tre största operatörerna täcka 90 procent av Sveriges yta vardera.

– Vi bygger för att göra Jönköping mer tillgängligt och uppkopplat. Utbyggnaden ska tillgodose det allt större användandet av tjänster som kräver kraftfullare nät. Alla ska ha alternativ när de väljer abonnemang och täckning ska inte avgöra valet av operatör, även om man bor utanför tätorterna. Vårt mål är att det ska vara tjänsteutbud och service som ska avgöra val av operatör, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Utbyggnaden av det mobila nätet innebär ännu bättre tillgång till mobila tjänster och mobilsurf. I Vaggeryds kommun är nätutbyggnaden inte klar. För Jönköpings läns del är 57 procent klart. Fram till slutet av 2016 kommer återstående del av utbyggnaden färdigställas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *