Nyheter

Victory KF besökte Östra Norrhult

Nyheter En riktig bra och värdefull dag förra helgen när föreningen Victory KF besökte Östra Norrhults gård i Hok.

För fyra år sedan startades föreningen Victory KF av ett gäng kvinnor. De flesta medlemmarna kommer i från Balkan, men alla är välkomna till deras aktiviteter. Många känner inte till föreningen men de träffas och gör mycket för kvinnor, ensamma, äldre och barn.

– Först och främst vill vi tacka Mia Niklasson Ceder och hennes man som gav oss möjligheten att komma till gården för vi var så många. Över 50 personer var med, kvinnor och barn, var med på besöket . De förberedde aktiviteter för barnen som att kasta stövel, kasta hästskor för att landa runt ett spett, spela fotboll och för oss alla en rundvandring för att titta på djuren, och en plats där vi kunde grilla. Det var inte lätt att göra det eftersom det blåste mycket. Då kom vi på nåt annat att ta med oss några elgrillspannor, berättar Marica Pavlov.

– Det bästa av allt var att ägarna Mia Niklasson Ceder, hennes man och hennes vänninor tog sin fritid och sitt tålamod för att ge oss alla chansen att få rida på hästar. Många av oss har aldrig fått möjlighet att göra det och det var en fantastisk upplevelse. Vi rekommenderar alla att besöka gården, där man i första hand kommer att träffa underbara människor, se vackra djur och en plats där man kan koppla av med en grill eller ridning. Mia ger privata ridlektioner och vi rekommenderar henne verkligen. Vi tror inte att du kommer att ångra dig, avslutar Marica.

Här kan man läsa Maricas berättelse om föreningen:

Jag representerar en kvinnoförening vi har valt att kalla för Victory som startade år 2019. Vårt projekt är att främja kvinnors intressen, jämställdhet samt sammanhållning i samhället. Vår projektidé har lokal förankring på så sätt att vår egen lokal ligger belägen i Skillingaryds centrum. 

Vi har tillräckliga resurser på så sätt att vi kan driva föreningen som den är idag genom deltagaravgift samt loppmarknader vi själva bidrar med produkterna till, insamlat av deltagarna. Vi säljer kakor och Newbody.  Dock har vi stora idéer på resor för kvinnor och barn och kvällsaktiviteter där vi kan behöva ett tillskott i vår kassa. 

Ja, projektet är nytänkande på det sätt att det tidigare inte funnits en specifik förening för kvinnor (så vitt jag vet) där alla är välkomna, och för vissa är detta ett roligt tillhåll med vänner, medan för andra kvinnor en anledning till att få en lugn stund och kunna släppa på sina dagliga problem, oavsett vad dessa är. Vi ska hjälpa kvinnor med olika former av stöd, jobba på att öka sin självkännedom och att hitta sin egen väg vidare. Att hjälpa andra är värdefullt och då hjälper vi också oss själva. 

Vårat projekt tillfaller alla kvinnor i samhället, oavsett bakgrund, kultur eller religion. Projektet är långsiktigt då jämställdhet alltid är, och alltid har varit, en fråga som varit aktuell. Denna förening är något vi önskar ska bibehållas samt växa i många år framöver. 

Som ovanstående så är vårt projekt ekonomiskt hållbart då det enbart tillfaller en låg medlemsavgift för hyra etcetera, och den sociala biten är den vi brinner för främst. Vi vill att alla kvinnor ska känna sig välkomna till oss, alltid oavsett. 

Projektet har en positiv klimatpåverkan på så sätt att vi verkligen tycker om våra loppmarknader där vi har möjlighet att kunna återanvända produkter som annars skulle gå till spillo. Vi brinner för jämställdhet mellan kvinnor och män, och vi tycker det är viktigt att kvinnor kan träffas ensamma och bara umgås. 

Från början startades föreningen av några kvinnor med sitt ursprung i forna Jugoslavien, men detta är inget vi vill ska känneteckna vår förening, utan vi vill att kvinnor med olika bakgrund, kultur och religion ska träffas och umgås och bara ha en förening med roliga aktiviteter och härligt sällskap.

Vi åkte till exempel på några resor med andra kvinnor och barn till Kalmar slott, Öland, Liseberg och Kolmården för att umgås.  Vi hjälper många ensamstående mammor, ensamma, humanitära åtgärder. Vi är ute och träffar människor som bor på olika ålderdomshem för att ingen ska behöva känna sig utanför. Vi gör också mycket för barn, påskpyssel, halloweenparty,  julpussel, fixar julklappar med mera. Hoppas att fler kan hjälpa oss att utvecklas och göra Victory KF större och bättre. 

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Taggar

Dela


Läs mer

Kvinnoförening har startat

2 reaktioner på Victory KF besökte Östra Norrhult

🇸🇪✨ Vilket otroligt härligt initiativ, att få möjlighet att skapa fina minnen för barnen. ☀️🌱🤸🏇🤸‍♀️💕

Att det finns goda krafter i vår fina kommun Vaggeryd. ☘️🌟🌷🌳

Att både civilsamhället, samt privata krafter går in och skapar bra förutsättningar för barnen.

Det är en otroligt fin tanke, handlingkraft och upplevelse för barn, familjer!
Detta vill vi kunna läsa mer om framöver!
Var välsignad! ✨👏🌭🥤🍦🧃🍓🇸🇪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *