Nyheter

Vildmarksbyn rustades upp

Nyheter I helgen har närmare ett 20-tal hjälpt till med att restaurera upp Vildmarksbyn vid Kyllesjön

  [1/25]

  [2/25]

  [3/25]

  [4/25]

  [5/25]

  [6/25]

  [7/25]

  [8/25]

  [9/25]

  [10/25]

  [11/25]

  [12/25]

  [13/25]

  [14/25]

  [15/25]

  [16/25]

  [17/25]

  [18/25]

  [19/25]

  [20/25]

  [21/25]

  [22/25]

  [23/25]

  [24/25]

  [25/25]

– Jag är så oerhört tacksam för alla hjälp jag har fått i helgen. Från fredag till söndag kom totalt 19 personer och hjälpte till att hålla liv i Charlies vildmarksby vid Kyllesjön. Åkerbygdens UV-kår gillar att vara där, så ett stort gäng med ledare och barn kom. Barnen kämpade hårt med att lägga på ny mossa på det timrade taket. Där under kan ungefär 40 personer sitta och äta med utsikt mot sjön. Några fixade ny grillplats ute och Daniel från Hallforsen sågade upp träd vid sjökanten så vi fick mer utsikt och mer plats för bryggan, säger Annie Johansson.

Charlie sa alltid att man inte får ha med sig en termos med kaffe, utan det ska kokas på plats över öppen eld, så det gjorde upprustargänget såklart. Det blev en och annan rolig diskussion, mellan smålänningar och en hitflyttade norrlänning, om hur kokkaffet skulle göras på bästa sätt.

– Den större kåtan som Charlie byggde har stått här i cirka 35 år. Den är fortfarande fin men en reparation av taket behövdes. När vi ser vad han använt för byggmaterial är det tydligt att han fått rester av byggmaterial då det består av ett lapptäcke av plåtrester. Nu är det fixat och ny mossa är på plats för att täcka över den regnskyddande plåten. Uffe på Uffes bygg spenderade en hel del tid här med Charlie, så han var med och hjälpt till med reparationerna i helgen. Det var storskurning av roddbåten, kanoterna och de två utedassen. UV-ledaren hade med sig massor av kakor till fikat och till lunch grillades Häradsköps hamburgare. Jag tror att Charlie såg på oss med ett leende i helgen. Idag är jag otroligt tacksam för alla som har hjälpt till. Nu känns det riktigt roligt att vi stolta kan hyra ut Vildmarksbyn. Under våren har förfrågningarna varit större än på flera år. Många har velat träffa familjer på ett sätt där även mor- och farföräldrarna kan vara med, avrundar Annie Johansson som är mycket nöjd och tacksam över alla som hjälpt till i helgen.

Fotnot; Vildmarksbyn är en privat anläggning som bara får användas efter bokning. Tyvärr har flertalet sabotage och stölder gjorts i vildmarksbyn vilket har gjort att Annie bommat vägarna till byn, därav sker alla besök via bokning.

Foto; Annie Johansson

Taggar

Dela


1 reaktion på Vildmarksbyn rustades upp

Vad kul att ni tar hand om Karl-Eriks verk och att det används! Hade han verkligen uppskattat.
Har ni även hand om lilla kojan
?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *