Nyheter

Vill ha fängelse här

Nyheter Linus Persson har skrivit en medborgarmotion där han föreslår att det etableras ett fängelse i kommunen.

Linus Persson föreslår att kommunen erbjuder mark för ett fängelse. Arkivbild

Bakgrunden är att Kriminalvårdn vill bygga nya fängelser och fick senast nej av en skånekommun.

– Tyvärr ökar brottslighten i vårt land och fängelser är överbelagda. Här i Skillingarydstrakten har vi gott om mark. Båramo/Götaström, Travbanan, Stigamo med flera är ypperliga platser för ett fängelse. En etablering av ett fängelse skulle ge kommunen ett hundratal nya arbetstillfällen i olika branscher.

• Linus ser direkt på motargument:
x Brottsligheten ökar
– Huspriserna sjunker
– Våra barn kan inte vara säkra.

– Helt och hållet fel argument. Själv har jag en kompis som bor i Kumla, ja en ort som verkligen är förknippad med fängelse. Han har berättat att det inte är hög brottslighet i Kumla och att huspriserna är högre än i Skillingaryd.
– Ett fängelse i här skulle vara mycket bra. Minst hundratals arbetstillfällen i kriminalvården och många andra i servicebranchen som bygg, el, vvs, restaurang med mera.

Linus förslag till kommunfullmäktige är att kommunen erbjuder kriminalvården mark och möjligheter att bygga ett fängelse i Skillingarydstrakten.

Anstalten i Kumla. Pressbild från Kriminalvården

Taggar

Dela


14 reaktioner på Vill ha fängelse här

Håller med Ellen!! Lös problemen först med all skit med droger ,hot och misshandlar mm. Några kriminella ungdomar som styr och ställer. De får visst hålla på hur länge som helst….

Bra förslag Linus. En stabil arbetsgivare. Varför tror invånare att brottsligheten skulle öka för det? Möjligtvis tvärt om. Vad skulle göra det dåliga rycktet? Det finns många städer som har fängelser som man inte ens vet om.

Bra förslag Linus. En stabil arbetsgivare. Varför tror invånare att brottsligheten skulle öka för det? Möjligtvis tvärtom. Vad skulle göra det dåliga ryktet? Det finns många städer som har fängelser som man inte ens vet om.

Ett fängelse med lite högre säkerhet ska ligga på en ort med god tillgång till polis. Det har inte Skillingaryd. Arbetsdriften på fängelset har god tillgång på företag och arbete på orten. Om det sedan påverkar de anställda på dessa företag är en annan sak. Goda kommunala förbindelser behövs, vilket Skillingaryd förmodligen har. Och visst arbetstillfällen blir det säkert även om kriminalvården kommer att anställa utbildad personal i första hand. Skillingaryd är en liten ort så högst troligen kommer brottsligheten och narkotikan att påverka orten en del.

En gammal kriminalvårdare

Vill man verkligen att Skillingaryd i framtiden ska bli ökänt för sitt fängelse, likt samhället Kumla är ökänt för sitt fängelse? Alla vet att Kumla har ett fängelse men få vet nåt annat om Kumla. Vill man ha det så när det gäller Skillingaryd? Ja bygg då ditt fängelse Linus Persson.

Vill tillägga också att det finns inga som helst bevis eller ens resultat av undersökningar som visar att ett fängelse INTE skulle öka problemen i samhället. Eller att det INTE sänker huspriserna.
Lägg energin på att lösa problemen i samhället istället, det är klokast.

Ellen. Jag är inte alls orolig eller förhoppningsvis över att anstalten kommer heta skillingarydsanstalten. Det blir Vaggeryd som allt annat, men mest rimligt vore stigamoanstalten

Marie. Va menar du med nya problem. Ett fängelse skapar inga problem för närboende. Det har jag fått vittnesmål av före detta skillingarydsborna Dan Storck och Gunnar Hugosson som bor bredvid kanske Norges respektive Sveriges största fängelse. Kom med fakta Marie

En gång skulle vi ha en fabrik som skulle ta hand om kadaver osv och det var förståligt att ingen vill ha det pga lukt trodde man. Men ett fängelse vore toppen uppe på Stigamo innan det innan det etableras för mycket industrier. E4an utanför lätt med transporter. Men hur långt gånget är etableringen i Skåne ? Här får politikerna lägga på ett kol för etablering.

Bättre att reda ut dom problem vi har innan vi skapa nya!
Vi ser redan nu vad som har hänt här med ökade innerhav av droger och stölder sedan frivården började omstrukturera folk hit. Har inget emot att hjälpa andra människor. Men skall det hjälpas måste det göras hela vägen och inte bara halvvägs för då ser det ut som det gör idag också!!

Hej Linus
Är det inte bättre se till att brottsligheten sjunker i stället, förslaget låter lite som att köpa mer brandbilar när det brinner. Vad har hänt i samhället dom sista åren eftersom platser på våra fängelser inte räcker, kan det vara så att Kalle och Anders har blivit mer våldsbenägna. Eller som vissa påstår att anmälningarna har ökat.

ETT MYCKET BRA FÖRSLAG LINUS!

Kommunen vill ju ha nya arbetstillfällen och statliga jobb är trygga jobb, så detta vore ett ypperligt tillfälle, mycket bättre än andra mer eller mindre ogenomtänkta märkliga satsningar.

Ett lämpligt namn på denna vårdinrättning skulle kunna vara ”Linusborg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *