Nyheter

Vill ha folkomröstningar

Nyheter Ett medborgarförslag har inkommit till kommunfullmäktige där mer direkt demokrati önskas och att folkomröstningarna ska genomföras, som till exempel namngivning på nya bostadsområden i kommunen

Vaggerydsbon ville ha folkomröstning om namnet Nestors eller Götarps Hage

En Vaggerydsbo har lämnat in ett medborgarförslag som lämnades vidare av kommunfullmäktige till kommunstyrelsen för beredning och beslut.

”Vi vill ha mer direkt demokrati med folkomröstningar i kommunen. Överlag så är det en misstro mot politik i många samhällen och kommuner. Ett sätt att göra medborgaren mer delaktig än vart fjärde år är mitt förslag helt enkelt att vi ska ha folkomröstningar i kommunen. Självklart inte när det gäller ekonomi i skola, sjukvård och socialtjänst.

Det kan handla om mer öppna frågor som namngivning av Nestors, skattehöjning, bron över Hjortsjön, byggandet av idrottscentrum för Vaggeryd/Skillingaryd som exempel. Alla frågor kan vara av intresse och det kan vara värt för att höja demokratin i vår kommun.”

Taggar

3 reaktioner på Vill ha folkomröstningar

Som idiotiska Vägkryss som aldrig verkar bli färdiga,ska fastighetsägare betala avloppsvattnet på huvudleder numer eller gäller detta bara Vaggeryds Kommun? Vi kan lägga rösterna på Fenix och Skillingehus inga problem,skulle inte kosta så mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *