Nyheter

Vill ha roligare lekpark i Skillingaryd

Nyheter Två medborgarförslag gällande lekplatser i Skillingaryd har inkommit till kommunen. "Föräldrar väljer annan ort för dagsutflykt med barnen"

Vill ha roligare lekplats

En Skillingarydsbo lämnade in ett medborgarförslag gällande lekplatsen intill Movalla i Skillingaryd. I förslaget finns att läsa: 

– Det skulle uppskattas om parken kunde uppgraderas med mer lekattraktioner. Det skulle också kunna göras på annan park i Skillingaryd, vilket skulle uppskattas av både barn och föräldrar. Det är tyvärr väldigt många som väljer att åka till annan kommun med sina barn eftersom det i Skillingaryd inte finns någon rolig och intressant ställe att erbjuda för en dagsutflykt med familjen, skriver Skillingarydsbon och lämnade in förslaget till kommunfullmäktige.

Under samma sammanträde i kommunfullmäktige fanns ytterligare ett förslag gällande lekplats och förslaget avser mellan Femkampsvägen och Ryttarns väg, det också i Skillingaryd.

– Lekparken mellan Femkampsvägen och Ryttarns väg behöver uppdateras. Nu under ett antal år har det inte gjorts något vid denna. Vi behöver också bättre belysning då det är väldigt mörkt i parken på kvällarna. Lekparken bara står och förfaller och fler barnfamiljer flyttar till området. Även gång- och cykelvägen behöver ny asfalt då den är sprucken, har både bulor och hål, skriver en boende på Ryttarns väg till kommunen i ett medborgarförslag.

Båda förslagen godkändes av kommunfullmäktiges ledamöter och remitterades vidare till tekniska nämnden.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vill ha roligare lekpark i Skillingaryd

Lekplatsen bredvid Movalla har massa potential, skulle kunna bli en fantastisk lekplats. Skulle även vara bra att bygga lekplats vid skateparken i Skillingaryd, då finns ju även lekplats och fotbollsplan på samma ställe.

Det var en riktigt fin pulkabacke där så blev det lekpark
Har också sett att ingen använder den och den ser lite övergivet ut
En pulkabacke fanns där nya skolan byggs
Röj upp den igenväxta pulkabacken som var mellan Pilgatan och Frejagatan stora träd och virke med mera

Lekparken mellan Ryttarnsväg och Femkampsvägen behöver ett lyft och används mer och mer av barnfamiljer.
Vi skulle också vilja att det vi kallar ”fårahagen” som för når år sedan använts av ponnys och som nu inte används, åter blir djurhage, alternativt en fin yta för sittplatser grillplats, lekplats typ som dom gjort längs Lagan i Vaggeryd.

Bygg lekparken intill skateparken vid Hemköp. Nära till stationen, restauranger och butiker ifall besökare behöver åka kollektivt eller köpa fika/lunch. Ett sätt att få fler att besöka butikerna och restaurangerna i centrum!

Kommunen bör titta på andra kommuners lekplatser. Finns en helt underbar och påkostad lekplats i Limmared. Både lek, fotboll och skatepark på samma ställe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *