Nyheter

Vill se bättre skötsel

Nyheter Angående de allmänna ytorna kring Hjortsjöns camping har fått en Vaggerydsbo att kontakta kommunen ”turistvägen och området är eftersatt”

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Vaggerydsbon har mailat in till kommunen då denne har en synpunkt gällande skötsel av allmänna ytor.

I sitt brev skriver invånaren att ”Vaggeryds kommun är ett välmående samhälle men ser ut som ett fattigt samhälle som inte har råd att sköta sina gångbanor. Turistvägen ner till Hjortsjöbadet är väldigt eftersatt och ger ett ovårdat intryck.

”Strandlinjen på badet har inte skötts ordentligt på ett par år, dåligt klippt och gammalt ris ligger kvar och det blir svår att ta sig upp och ner till vattnet (det gäller strandremsan mellan handikappsbadet och campingen). Det ena omklädningsrummet är stängt, staketet vid parkeringen ser för skräpigt ut och området vid den gamla golfbanan är ett eget kapitel. Parkeringen måste klippas eftersom brandrisken blir stor när man parkerar där då katalysatorerna på bilarna kan bli 1 200 grader varm. Hjortsjöbadet och dess infartsväg måste vara välskött och ge ett gott intryck” hälsar Vaggerydsbon som bor på Torsboområdet.

Foto; Redaktionen

Taggar

Dela


9 reaktioner på Vill se bättre skötsel

Kommunen borde göra mer för att fräscha upp området! Arrendatorn sliter och gör ett kanonjobb! Varför inte låta några ungdomar få feriepraktik där och snygga till det? Då är dom kanske mer rädda om det…sedan önskar jag att fler vuxna/föräldrar kanske tog en vända dit på kvällarna..

Golfbanorna är tråkigt men tyvärr är de i dåligt skick mycket på grund av att man gått sparkat, cyklat och slagit med klubborna på dem. Även fundamenten har man sparkat sönder i vinter.

Vi hoppas vi ska kunna göra det till en trevlig yta till nästa säsong med förhoppningsvis någon ny aktivitet.

Staketen är något vi tjatat om sedan vi tog detta kontrakt på campingen.

Vi gör vårt bästa för att städa och hålla rent på campingen och badplatsen varje dag men det är tufft.

Vi gick back förra året och kommer nog göra så i år också så vi kämpar på så gott vi kan med mindre personal och lite slitna möbler.

Med vänlig hälsning
Hjortsjöns Camping

Vilket av alla dessa klagomål ligger på Vaggeryds kommuns ansvar att åtgärda?
Strandlinjen…är det det campingvärdens skyldighet att se efter så att alla kan besöka badet utan risk.

Campingens skyldighet är översyn av livräddningsutrustning, städning var morgon, tömma soptunnorna vilket vi har valt att sätta ut och klippa gräset minst var 14:e dag.

Med vänlig hälsning Hjortsjöns camping

Hela campingen ger ett trist intryck. Inga blommor. Ett gammalt bord med soffa. Skicka det på soptippen. Hela området är dåligt

Det var tråkigt att läsa att du känner så. Lite blommor har vi men allt får tyvärr inte vara ifred. Vad gäller möbler så finns verkligen inga pengar för oss som campingarrendator att lägga på det just nu då vi går back i år också.

Det finns även glasbord och stolar vid kiosken för gäster.

Med vänlig hälsning Hjortsjöns camping

Fler vuxna och föräldrar som rör sig i området skulle göra att vandalisering och nedskräpning minskar. Då blir det pengar över till höja nivån och inte bara laga…

Håller med helt och hållet, de har inte satsat något där på åratal. Hela badplatsen behöver piggas upp. Nya lekplatser, mer belysning så det känns säkert på kvällarna. Fixa grillplatserna, fler sittplatser vore inte dumt. Golfbanan, det är ett sorgligt kapitel. Men det är inte för sent att åtgärda allt detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *