Nyheter

Vindbruksplan och vindkraftsgrupp tas fram

Vindbruksplan och vindkraftsgrupp tas fram

Nyheter Vindkraftbyggarna i BayWa r.

e. representerade av projektledaren för Vaggeryds Vindbrukspark Christian Bladh och vd Håkan Wallin mötte i går kväll politikerna i Vaggeryds kommun.

Om det uppstod ömsesidigt tycke återstår att se, även om Wallin påpekade att det är politikerna som har sista ordet när vindbruksparkens öde ska avgöras. De två tjänstemännen underströk också att initiativet bakom vindkraftsatsningen kommit från markägare i bygden.
Wallin och Bladh informerade och svarade på frågor från Lennart Karlsson (V). Kenneth Åberg (S), Anna-Karin Slunge (S), Jan-Olof Svedberg (SD) och Malin Rehnstedt (MP).
Frågorna gällde utbyggnad av elnätet, vägar till och från de olika kraftverken, lönsamhetsaspekten och prisutvecklingen för el. Men svaren blev inte så många.
Ett hjälpmedel i det framtida beslutsfattandet blir den vindbruksplan som kommunen ska ta fram. 500 000 kronor avsätts för den konsult vars ”planarbete” som ska vidareutveckla den landskapsanalys som tidigare tagits fram.
Nu ska det alltså specificeras var man kan bygga vindkraftverk i framtiden och var det är olämpligt.
– Samtidigt är det meningen att den vindbruksgrupp som vi tidigare hade under Kenneth Åbergs ledning ska återuppstå. Dock med nya namn och inte med Kenneth Åberg som ordförande, förmodligen eftersom han har markintressen i området kring Boarps vindbrukspark öster om Vaggeryd och Skillingaryd, säger Allan Ragnarsson.
Ragnarsson har ju själv visat sig vara vindkraftsvän och pekade i går på att det krävs endast två vindkraftverk av den storlek som nu planeras för att klara energiförsörjningen till hela bilparken i kommunen. Förutsätt förstås att alla fordon då körs på el.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *