Nyheter

Vintertid på kyrkogårdarna

Nyheter Idag är det sista arbetsdagen för de säsongsanställda vid kyrkogårdarna i Byarums pastorat.

Kyrkogårdsanställda samlade  [1/6]

Välstädat  [2/6]

Välskött  [3/6]

Värdigt  [4/6]

Välkomnande  [5/6]

Lars Lennartsson som går i pension när våren kommer  [6/6]

För att klara av att hålla kyrkogårdarna i topptrim under våren, sommaren och hösten har kyrkogårdsförvaltningen några extra anställda som jobbar på säsongsavtal. Säsongen inleds den 1 april och avslutas på fredagen innan allhelgonahelgen oavsett vilket datum den infinner sig på. De säsongsanställda jobbar måndag till fredag och är således inte involverade i det som görs under helgerna bland annat i samban med gudstjänsterna. De är tre personer som jobbar som säsongsanställda inom Byarums pastorat och de har arbetat under ganska många år. De tre är Sanna Carlström, Raymond Svensson och Christina Andersson som ägnar sju månader om året till att medverka i arbetet att ge församlingsborna fina och välskötta kyrkogårdar.

– Det har stor betydelse för församlingsmedlemmar och andra besökande att det är ordning och reda så att man kan ägnas sina tankar åt rätt saker, säger Lars Andersson som är den som håller ihop verksamheten.

Hur är det att arbeta säsong?

– Jag tycker det är bra, menar Raymond Svensson och tillägger att eftersom de kommer tillbaka år från år så måste det vara tilltalande. Raymond kombinerar säsongsjobbet med att sköta sin egen skog under de fem månader som har inte har kyrkogårdsjobbet. Det är en förutsättning att man har någon annan försörjning under vintermånaderna för att kunna hantera ett säsongsjobb.

Efter ett ovanligt år med en pandemi har det inneburit att man fått arbeta lite annorlunda än tidigare år, men målet är detsamma. Vackra och tilltalande kyrkogårdar har stor betydelse för kyrkolivet i stort. Nu genomför de sin sista arbetsdag för säsongen och har sett till att löven är krattade och allt är iordning inför allhelgonahelgen. Viktigaste uppgiften idag är att välkomna och hjälpa de som besöker kyrkogården för att minnas och hedra sina nära och kära som har fått sin sista vila på någon av pastoratets kyrkogårdar.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vintertid på kyrkogårdarna

Tack till er som gör ett värdefullt arbete. Våra vackra, välskötta kyrkogårdar ger oss ro,stillhet och minnen

Tack för ert fantastiska jobb som ni gör och har gjort på våra kyrkogårdar. Det är så välskött och fint överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *