Nyheter

Vintrig och stämningsfull julmarknad

Nyheter Det var då för väl att eleverna vid Hjortsjöskolan ställde upp med lucia och luciatåg till julskyltningen i Vaggeryd.

För handen på hjärtat, det fina och stämningsskapande vintervädret och det flortunna snötäcket till trots: vad hade Lions julmarknad på julskyltningssöndagen varit utan luciatåget? Inte alls lika stämningsfull, den saken är klar.
Det tyckte uppenbarligen vaggerydsborna som i vanlig ordning mötte upp i stora skaror när det blev dags för lucia, som i år heter Rebecka Möller med uppvaktande tärnor, att framträda. Ett par hundra personer trängdes framför scenen för att lyssna till de välkända jul- och luciasångerna.
– Det är helt klart att folk gillar traditioner, konstaterade Sven-Erik Johansson som i vanlig ordning höll i trådarna för luciatåget.
För första gången sedan 2010 ställde vädrets makter alltså upp hundraprocentigt på arrangörernas sida. De senaste årens regniga julskyltningar var som bortblåsta den här eftermiddagen och kvällen med vindstilla och någon enstaka minusgrad.
Det var dock inte direkt högtrafik framför lotteriförsäljarnas diskar.
– Men det berodde nog på att aktiviteterna var ganska utspridda. Dessutom kom det ju verkligen många åskådare när lucia skulle framträda. På det hela taget tycker vi att det var en trevlig eftermiddag, summerade Lions-representanten Jörgen Bergström.
En hel del åskådare fanns också på plats när Lions belönade tre elever från Hjortsjöskolans årskurser sju, åtta  och nio för gott kamratskap. De tre pristagarna som fick mottaga var sitt stipendium ur Ewa Magnussons hand var Saja Derhally, William Bokinge och Emil Johansson.
Anmärkningsvärt var dock att många organisationer inte tog tillfället i akt att presentera sin förening/organisation. Hur kommer det sig till exempel att  endast två av åtta partier (M och S)  i kommunfullmäktige passade på att ta närkontakt med väljarna? Det stundar ju faktiskt ett val om nio månader! Då hade det till exempel varit bra att få besked av politikerna hur de tänker sig att centrumtorget bäst ska utformas. Snart har ju den frågan dryftats i två mandatperioder. Efter så lång tid måste väl något bra komma ut?

Tärnorna laddar upp.  [1/11]

Luciatåget på väg.  [2/11]

Trångt framför scenen.  [3/11]

Sven-Erik Johansson assisterar när den levande ljusen tänds.  [4/11]

Lucias framträdande var kvällens höjdpunkt.  [5/11]

Melvin Blom ser ut att ha respekt för Tomtefar.  [6/11]

Var det en snöskyffel som kom upp när det nappade i fiskdammen?  [7/11]

Stundtals var det bra kommers vid chockladhjulet.  [8/11]

Camilla Appelqvist sålde hembygdslitteratur, Vingar över Ljungheden, till Dennis Lassen.  [9/11]

Ewa Magnusson med Lions-stipendiaterna Saja Derhally, William Bokinge och Emil Johansson.  [10/11]

  [11/11]

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *