Nyheter

Votering avgjorde kanotled i Vaggeryd

Nyheter Dåvarande politiska obundna Lennart ”Charlie” Karlsson lämnade i januari förra året in en motion till kommunfullmäktige om att göra Lagan farbar med kanot och båt från Kvarnen via Hjorsjöån ut i Hjortsjön. Nu har fullmäktige beslutat i frågan

Arkivfoto; Lagan

I motionen om att göra Lagan farbar krävs enkla åtgärder till låg kostnader samt att det vore trevligt att presentera kanotturen i kommunens turistbroschyr, skriver motionären Lennart ”Charlie” Karlsson, då politiskt obunden.

Motionen har varit hos tekniska utskottet där man konstaterar att kanotleder ligger på kultur- och fritidsnämndens bord. När motionen hamnar hos kultur- och fritidsnämnden i juli förra året föreslår de bifall och är positiva ur friluftsperspektiv där friluftslivet utvecklas. När motionen senare var hos kommunstyrelsen beslutades att motionen delvis är bifallen medans de konkreta förslagen kring fördjupning under broar avslås på grund av tillstånds- och utredningsbehov.

– Bifall till motionen i sin helhet, säger Klas Gustavsson (EMP).

Votering fick avgöra frågan i kanotleden genom Vaggeryd. Kommunfullmäktige röstade för kommunstyrelsens förslag utom (EMP);s två ledamöter. Därav blev det 39 nej till motionen i sin helhet så motionärer får nöja sig med begränsningen som kommunstyrelsen tidigare beslutat. Reservation från (EMP) lämnades.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Votering avgjorde kanotled i Vaggeryd

Ett bra förslag av Lennart och kul att man vill åtgärda. Nu återstår att se när/om det blir av.

Men den fördjupning under broar som påstås kräva en utredning handlar nog mest om att ta bort resterna av de massor som användes vid en tidigare fördämning av ån för ett tjugotal år sedan.
Innan denna gjordes var det aldrig för grunt för kanoter under södra park-bron!
Bara besvärligt och en del stora stenar.
Men efter det blev det helt oframkomligt och aningen forsliknande.
Har också påtalat detta till ansvarig på kommunen.
/Magnus

Det finns redan ett beslut sedan tidigare om kanotled genom Vaggeryd med början vid sandsjön men den hamnade hos Hans Göransson och sen försvann det
Kanske bättre att realisera det innan nästa projekt drar igång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *