Nyheter

Vsbo har blivit med elbil

Nyheter Idag visade Vsbo upp sin elbil på torget i Vaggeryd.

Vsbo visar upp sin elbil  [1/6]

Satu Jonsson i samtal med Pål Bergkvist  [2/6]

Inte mycket under huven  [3/6]

Stylad med Tor på ena sidan och Idun på den andra  [4/6]

Vy bakifrån  [5/6]

Nu kör Vsbo mot framtiden  [6/6]

Elbilen är inte helt ny utan inköptes i december men man har stylat bilen med lack och nya dekaler som ett led i arbetet med kvarteret Tor där det ska byggas trygghetsboende och lägenheter. Det är ett så stort projekt i bostadsbolagets historia att de vill uppmärksamma det lite speciellt. Den som disponerar bilen är Pål Bergkvist som är fastighetsskötare.

– Det fungerar i stort sett som vilken bil som helst förutom att det är så gott som helt tyst när man kommer körande, enligt Pål som talar om att det har varit nära någon olycka när gångtrafikanter inte märker att han kommer körande.

Det är lite dåligt med infrastruktur i form av laddstolpar, men Pål laddar bilen via vägguttaget. Sladden åker i när han slutar jobbet och bilen är fulladdad när det är dags för en ny arbetsdag.

– Det här är vår enda elbil, säger Satu Jonsson som är bolagets VD och talar om att det just nu inte finns planer på ytterligare elbilsinköp. Orsaken till detta säger hon vara priset. Det skiljer ungefär 200000 kronor på elbilen och de bilar de vanligtvis köper

Taggar

2 reaktioner på Vsbo har blivit med elbil

Att ladda direkt via ett vägguttag är inte säkert, det borde VSBo som jobbar med fastigheter ha koll på. Sätt upp en laddbox eller laddstolpe för driftsäker laddning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *