Nyheter

Vuxenvandringen startar

Nyheter Nu startar vuxenvandringen i kommunen och det finns ett stort intresse från föreningarna att hjälpa till

Arkivfoto; Stort intresse för vuxenvandringen meddelar Patricia och Reshat

18 tillfällen under våren ska vuxenvandringen pågå i kommunen. Och 18 föreningar har anmält sitt intresse.

– Vi i Betel Ungdom kommer att vara två grupper och hjälpa under både långfredags- och påskaftonskvällen. Vi ska synas ute med våra reflexvästar och prata med ungdomarna både i Skillingaryd och Vaggeryd, säger ungdomsledaren Axel Svahn på Betel i Vaggeryd.

Johan Axelsson, Vaggeryd, ger sig ut på vandring under långfredagskvällen.

– Vi var med och vuxenvandrade för några år sedan och nu kom frågan från kommunen. Det var inte svårt att säga ja. Kan vi hjälpa till med något så är det självklart att vi ställer upp. Vi har fått en bil tillgänglig under helgen så att vi kan åka mellan Vaggeryd och Skillingaryd. Vi tror att många kommer att vara ute och röra sig i våra orter då fint väder väntas och vi hoppas att vi kan förmedla trygghet, säger Johan Axelsson från Betel Ungdom i Vaggeryd.

– Stort intresse av att hjälpa till, vilket är fantastiskt kul, säger fältare Patricia Ekström.

Föreningar som hjälper till att synas ute bland ungdomarna i kommunen är; Betel Ungdom, Afrikanska integration och idrottsföreningen, Pingstförsamlingen Vaggeryd, Vaggeryd – Skillingaryds ridklubb, Skillingaryds FK, Hooks IF fotboll, Skillingaryds IS bowling, Pingstkyrkan i Skillingaryd, Skillingaryds IS fotboll, Bouleklubben, Waggeryds IK, FK Skill, Somaliska föreningen, Tofteryds missionsförsamling, Missionskyrkan i Skillingaryd, Hagshults missionsförsamling, Thaiboxningen i Vaggeryd samt Bågskyttarna i Vaggeryd.

Från kommunens hemsida; Det är viktigt att arbeta förebyggande och främjande gentemot barn och unga i samhället. Därför finns det det även sommaren 2019 vuxenvandrare i Vaggeryds kommun. Vuxenvandringarna är ett samarbete mellan socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, barn- och ungdomsförvaltningen samt kommunstyrelsen där fältsekreterarna fungerar som kontaktpersoner för föreningar inför och efter vandringarna.

Föreningar i Vaggeryds kommun har erbjudits möjligheten att fredags- och lördagskvällar. Vuxenvandringen äger framförallt rum i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd och bägge orterna skall täckas upp under kvällen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *