Nyheter

Waggeryds IK städar stränder

Nyheter På söndag ska WIKs damlag städa stränder i kommunen

Fenixstrand  [1/7]

Fågelforsdammen  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

Hjortsjön  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Strandens dag med städning av stränder är egentligen på lördag men då är det fotbollens dag i Vaggeryd så de har valt att städa på söndag i stället. De är ett 20-tal som träffas på Vaggeryds IP på söndag förmiddag för att ge sig ut för att städa stränder.

De ska städa två sträckor i kommunen. Ena sträcka går från Hjortsjöbadet fram till och något förbi Fenix 2, en sträcka på drygt en kilometer. I Skillingaryd blir det något längre där de startar vid badplatsen vid Götaström och går sedan utmed Fågelforsdammen fram till dammen.

Det handlar inte bara om att städa, de ska sortera också. Papper, plåt, glas med mera.

– Vi kan hitta lite av varje säger Monica Karlsson som är ansvarig från Waggeryds IK. Hon berättar att cyklar inte är helt ovanligt och förra året hittade de en städvagn nerkörd i strandkanten.

För besväret från de in 5000 kronor till lagkassan som de kan använda till någon trevlig aktivitet.

På lördag är det Strandens Dag. Under fanan #Städamera ger sig totalt 2000 ungdomar från nästan 100 idrottsföreningar över hela landet ut för att städa totalt 300 kilometer strand- och kuststräckor. Med det sätts ett nytt rekord, både i antal deltagare och i städad strandsträcka. I år satsar Städa Sverige och Returpack/Pantamera också extra mycket på att städa även under vattenytan. I Jönköpings län städar två klubbar och föreningar. Waggeryds IK städar Hjortsjön och Fågelfors medan Nässjö City IF städar Malmbäcksån ochForssjön,

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *