Nyheter

Waggerydsdagen på gång

Nyheter På lördag är det dags för den traditionella Waggerydsdagen

Arkivbild

Det blir den 45:e Waggerydsdagen sedan premiären 1974 och det har hänt en hel del under åren. Mycket är sig likt, men på senare år har artistutbudet fått ökad betydelse för arrangörerna.

Programmet är ju känt med artistuppträdanden av John Lundvik, Lena Maria Vendelius och Hanna Ferm. Andra inslag är chokladhjul, zumbauppvisning och lotterier av alla de slag. Naturligtvis är det lotterier med priser från Byarums Bruk och Laminostol från Swedese.

Alla flanörer får också ta del av det som handlarna presenterar eller kan de äta något eller ta en fika. Nytt för i år är medverkan från Götströms Fordonshistoriska Klubb, som visar upp sig på Östergatan.

I år blir det ju mycket politik och alla tio partier som ställer upp i valet till kommunfullmäktige har bokat plats.

Vi träffade Håkan ”Pallis” Gustafsson som har huvudansvaret för Waggerydsdagen.

Vilka förväntningar har du på Waggerydsdagen?

– Bra väder och mycket folk, säger Håkan och menar att det värmer hans hjärta att se Vaggerydsbor i förskingringen komma hem och träffa familj och vänner som man kanske i har träffat på några år. Det kan ju ta en timma att gå utmed Järnvägsgatan för att hinna växla några ord med alla vänner och bekanta. Lika glädjande är det att se nyinflyttade i trakten att träffa folk och känna sig som en del i sin nya hembygd. Naturligtvis, säger Håkan, är det också skoj att se alla Vaggerydsbor som minglar och pratar och ser till att dagen blir något att minnas.

Vilka är dina tre bästa minnen från Waggerydsdagen, så här spontant?

Håkan lägger pannan i djupa veck och funderar, sedan nämner han följande:

  • Förra årets uppträdande av Boris René, en höjdare enligt Håkan
  • Första året när ”Starke man” var på programmet
  • Amy Diamond 2010, efter att ha varit lite trögt gjorde man en satsning på artistsidan. Det blev en vändning för Waggerydsdagen.

I år är kostnaden för artister 110 000 kronor, men säger Håkan Gustafsson – kvalitet kostar men kvalitet betalar sig.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *