Nyheter

Waggerydsdagen tar form

Nyheter Sista lördagen i augusti är det traditionsenlig hemvändardag i Vaggeryd

Håkan Gustafsson är en av eldsjälarna inför Waggerydsdagen. Han berättar om vad dagen kommer att innehålla i år...

Sedan 1974 har Waggerydsdagen arrangerats och snart är det dags för årets upplaga.

– Vi har tre artister klara med en timmas mellanrum med start klockan 12. Zumbatjejerna kommer att dansa innan varje uppträde. Utställning, med Götaströms fordonshistoriska klubb, där fordon kommer att visas upp på Östergatan. Butikerna öppnar klockan 10 och har förlängt sina öppettider till klockan 15. För barnen finns hoppborg, assistanskårens minibilar och populära fiskdammen kommer att finnas såklart, säger Håkan Gustafsson.

Det kommunala bostadsbolaget sponsrar fiskdammen med 6 000 kronor och totalt kommer årets kalas att landa på 120 000 kronor.

– Vi har god hjälp av handlarna, kommunen, näringslivsrådet, sparbanksstiftelsen Alfa och vi kör det som ett kulturarrangemang så regionen hjälper till också. Vi hoppas att det blir bra väder så många kommer och besöker Vaggeryd en dag som denna. Vi har faktiskt haft tur med vädret sedan starten 1974, då det enbart regnat några enstaka år, avslutar Håkan.

Kommunalrådet Gert Jonsson (M) hälsar att årets företagare också ska premieras denna dag.

Toppartisterna för årets hemvändardag i Vaggeryd är Renaida Braun, Jimmy Svärdhagen och Andreas Lundstedt.

Taggar

Dela


1 reaktion på Waggerydsdagen tar form

Den viktigaste från i det här är vilken tid Andreas Lundstedt uppträder då det är Eksjö Stadsfestival den helgen oxå, så allt klaffa rätt med tåg tiderna!
tur & retur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *