Nyheter

Williamsson (S): Finns det särskilda skäl kan det bli 30 km/h

Nyheter I dag är det fjärde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Andra kvartalet gäller ny lag i Peru, klimatförändringar i Europa, bankernas åtgärdspaket för skydd mot bedrägerier och om den nya bashastigheten i kommunen  

Williamsson (S) ledamot i kommunfullmäktige.

Globalt
Peru har skapat en lag som klassificerar transpersoner som psykiskt sjuka. Hur ser du på en sådan lag?

– Helt absurt! Alla har rätt att definiera sitt kön- det är verkligen ingen sjukdom.  Alla ska kunna känna sig trygga oavsett vilket kön man definierar sig med.

Europa
Klimatförändringar hotar européernas hälsa visar en ny rapport. Hur ser du på det?

Det är riktigt och det gör bland annat att den värmerelaterade sjukligheten och dödsfallen ökar. Största orsaken till detta är utsläppen av växthusgaser som sker genom förbränning av fossila bränslen men även förändrad markanvändning. Därför är det viktigt att Sverige agerar inom EU för att få ned utsläppen men också att regeringen fattar beslut som gör att vi som land inte bryter mot klimatlagen.

Nationellt
Bankerna har föreslagit en rad åtgärder för att öka medborgarnas skydd mot bedrägerier. Hur ser du på åtgärdspaketet?

Det är bra förstås men åtgärderna kommer alldeles för sent och jag är tveksam till om de är tillräckliga. Bankernas service och samhällsansvar har minskat över tid och kunden verkar inte stå i centrum som tidigare, även om det finns undantag.

Kommunen
Ny bashastighet 40 km/h. Ska det fortsätta vara 30 km/h vid vissa områden i kommunen? Om ja, varför? Om nej, varför?

Tycker det känns bra att kommunfullmäktige ställde sig bakom förslaget om ny bashastighet 40 km/h som förbättrar trafiksäkerheten och skapar tryggare trafikmiljöer. Finns det särskilda trafiksäkerhetsskäl så anser jag att man kan ha 30 km/h på vissa platser, berättar Kenth Williamsson som är ledamot i kommunfullmäktige.

 

Kenth Williamsson (S)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *