Nyheter

Wog inne på 75:e året

Nyheter Företaget Wog går strax in på sitt 75:e verksamhetsår och 2019 får man därmed all anledning att jubilera.

Kaffe, smörgåstårta och presentation av Wog: En fin kombination  [1/8]

Stora lokaler  [2/8]

Det är trä som gäller i Götaforsfabriken  [3/8]

Maskinpark  [4/8]

Joans Ireklint till höger berättade  [5/8]

Lyssnade...  [6/8]

Daniel Wolbe till vänster, en av delägarna  [7/8]

Stor händelse...  [8/8]

I samband med näringslivsrådets årsstämma i onsdags presenterade Jonas Ireklint och Daniel Wolbe företaget och det blev även en rundvandring.

Wog består i dag av moderbolaget Götaströmsgruppen samt Wog Metall och Wog Trä. Metall och Trä är ganska lika i både antal anställda – drygt 60 tillsammans – och omsättning. Metall finns i Elghammar utanför Skillingaryd och Trä i det som en gång byggdes som Europas modernaste virkesfabrik av Munksjö. Den anläggningen i Götafors i Vaggeryd stod helt klar 1977.

Företaget andas optimism: Man har mycket att göra och produktionen flyter bra även om man är i en mycket konkurrensutsatt marknad.

Lite fakta om företaget:

Wog startade i början av 1944 – officiellt inregistrerat den 10 maj detta år. Det var Walter Rosén, Ovar Ljung och Gustaf Sjölin – arbetare vid pinnstolsfabriken i Skillingaryd – som startade Wog. Gustaf gick snart ur företaget.

Företaget Elghags i Elghammar – grundat 1967 – köpte 1989 Wog. Året därpå byggde man nya lokaler på Götaströmsområdet – där i dag Landmann finns. Moderbolaget Elghags gick konkurs 1993 och Wog köptes av Hans Brand som i juni 1998 sålde till fyra anställda – Jan Fredén, Anders Rittfeldt, Jaromir Stula och Bengt Svensson. Verksamheten koncentrerades till Elghammar. 2001 köpte WOG det i konkurs varande möbelföretaget Furniva på Götaströms industriområde i Vaggeryd. Företaget heter numera Tog Trä AB.

Efter lite generationsskiften med mera finns det fem delägare i dag i Götaströmsgruppen och alla är verksamma i Wog: Jaromir Stula, Bengt Svensson, Jonas Ireklint, Daniel Wolbe och Christoffer Davidsson. Anders Rittfeldt jobbar kvar på konsultbasis.

Läs mer om Wog på dess hemsida 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *