Nyheter

Yggen: Det ska finnas möjlighet för vård- och omsorgsboende

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterades och informerades politikerna om Yggen i Vaggeryd och det nya planprogrammet av kommunens tjänstepersoner.

Området Yggen

– Vi gör en sammanställning av underlaget. Vi gjorde om detta till ett informationsärende under sammanträdet. Vi godkände informationen och tjänstemännen tar med sig några synpunkter från oss, berättar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Den snart ett år gamla idén om att ta fram planprogrammet vid Yggen är fortsatt under benämningen ”planprogram”.  Planprogrammet ska kartlägga områdets förutsättningar samt ta fram förslag på struktur för området bland annat gällande gatunät, dagvattenhantering och bebyggelse. Planprogrammet ligger därefter till grund för kommande detaljplan inom aktuella området. 

De synpunkter som inkom vid förra veckans sammanträde är att;
– översta raden av sex villatomter plockas bort för att öka barriären
– det ska finnas möjlighet för ett vård- och omsorgsboende i planprogrammet
– förtydliga att inga åtgärder inom naturmark på den östra sidan av gölarna ska finnas med i planprogrammet
– lägg till en text om att kommunen ska utreda sitt ansvar i att stärka vägen mellan jordbruksfastigheter och Hokvägen. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Yggen: Det ska finnas möjlighet för vård- och omsorgsboende

Vård och omsorgs boende har vi väl redan, tomma platser på Jupiter varför rustar man inte upp och använder dom lokaler man redan byggt en gång? Furugården har väl också stängda avdelningar för renovering?

Låt Yggen bli ett industriområde. Kanske finns företag i samhället som skulle kunna uppmuntras att flytta dit och efterlämna sig mark som lämpar sig bättre för bostäder och så vidare? Exempelvis vid Östermo/Karlavägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *