Nyheter

Zenergy visade lägenheter

Nyheter För första gången går företaget Zenergy in som hyresvärdar och många lockades till att kika in i nya lägenheten som visades i tisdags.

Lägenhetsvisning på Zenergy i tisdags

Peter Koski visar lägenheten

Vi träffar Peter Koski som jobbar med marknad och utveckling på företaget som nu kommer att bygga lägenheter vid Läkaregatan i Skillingaryd.

– Det första som byggs är ett trevåningshus med nio lägenheter. Uppvärmningskostnaden blir ett plus- minus spel då solpanelerna kommer att värma upp huset. Sex av nio lägenheter kommer att ha ett glasräcke vid balkongen. Enheterna är tillverkade av ZIP-element som vi har patent på och de är CE-märkta. Bostäderna är mycketbrandsäkra liksom fantastiskt bra isolerade och därutöver fukt och vattenokänsliga, berättar Peter Koski.

Inne i fabriken finns 17 stationer där enheterna flyttas fram, på hjul genom line-production, och tanken är att tre enheter ska tillverkas om dagen på Zenergys fabrik framöver. När dom kompletta bostäderna är klara från fabrik med väggar, kök och badrum saknas bara fasaden.

– Ett 35-tal intressenter kom på visningen i tisdags och vi har nio lägenheter att hyra till en början, säger Peter Koski.

– Vi erhöll igår en täckning på ungefär hälften av samtliga 23 bostäder skulle kunna komma att bli uthyrda om alla potentiella hyresgäster står fast vid sina ansökningar, meddelar VD;n Olle Magnusson efter visningen.

Den fina visningslägenheten de tilltänkta hyresgästerna fick se är entrerummare på 69 kvadratmeter. De övriga lägenheterna som kommer att finnas på Läkaregatan blir tvåor på 52 kvadratmeter och ettorna har en yta på 35 kvadratmeter. Zenergy har haft sin bas i Skillingaryd sedan 2,5 år tillbaka och de största kunderna är framför allt privata fastighetsbolag, kommunala skolor liksom byggbolaget Skanska.

Stor och rymlig trerummare

Taggar

Dela


2 reaktioner på Zenergy visade lägenheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *