Bandy

Lyckad comeback för Emilsson i Waggerydmålet

Bandy Tre målvakter hade kastat in handduken i Waggaryd. Då gjorde Andreas Emilsson comeback och såg till att lag tog hem segern mot Nässjö med 3-2 (2-0)

Fyra segrar under 2022 hade Waggaryd med sig när laget gjorde entré på sin hemmaplan. Motståndarna var Nässjö och det blev en rysare in i slutminuterna, där hemmalaget bärgade segern med 3-2.
–Sett till hur många spelare vi hade att tillgå så gör vi en helt okej match, säger Rasmus Rudolfsson.

Med flertalet spelare borta kunde Waggeryd åtminstone ha en avbytare på bänken. Lägg där till att Andreas Emilsson gjorde comeback i Waggerydmålet.

Oskar Ek gjorde 1-0 efter knappt sju minuter. Bara fyra minuter innan halvleken var över ökade Viktor Hjelm på till 2-0.

Nässjö gjorde 2-1 efter dryga timme spelad. Men det var Waggeryd som ville mest och Viktor Hjelm gjorde sitt andra och lagets tredje mål i matchen i matchminut 75. Det blev ändå lite dramatik på slutet när gästerna på nytt reducerade. Waggeryd knöt dock ihop säcken och vann tillslut med 3-2.

–Vi håller oss till gameplanen, som var att hålla ihop vårt försvarsspel. Det har ju läckt ganska mycket annars denna säsongen.

Den som får lite extra plus är givetvis den comebackande målvakten, Andreas Emilsson.

– Ja han är värd att hyllas lte extra en sådan här kväll, avslutar Rudolfsson.

TEXT: Kenneth Andersson