Bordtennis

Fyra lokala segrar då 5-dagars avslutades

Bordtennis På idrottsarenan Skyttis i Örnsköldsvik avslutade i dag årets upplaga av O-ringens 5-dagars. Det blev fyra lokala slutsegrar, två för Bredaryds SOK och två för OK Stigen.

Anton Gunnarsson går igenom banan medan Axel Elmblad och en kompis kollar resultat på mobilen.  [1/7]

Lugn och koncentrerad. Två inslag som gör Axel Elmblad så duktig.  [2/7]

Bernice Antonsson vann äldsta damklassen, D85.  [3/7]

Segerintervju. Bernice Antonsson boende i Vaggeryds kommun intervjuas efter seger.  [4/7]

Bo ”Boa” Johansson besegrade alla som inte sprang för OK Stigen…  [5/7]

På gott humör var Camilla Holmqvist, Stigen, trots en del bommar.  [6/7]

Sanna Sigvardson laddar inför finalen med Maja Nylund som är med för att se och lära.  [7/7]

Finalen av den 54:e 5-dagarsupplagan sprangs i detaljrik, delvis kuperad och lite stenig terräng och med högt blåbärsris. Det gällde att ha koll på alla stigar annars var det lätt att slinta snett i orienteringen och snabbt tappa tid.

Två som genomfört veckan i Ångermanland superbt är BSOK-duon Axel Elmblad och Håkan Svensson. De har vart makalöst bra. Att de skulle kunna stå som slutvinnare – än en gång – var ingen vild gissning.

Men, båda imponerade väldeliga och mer eller mindre utklassade sina konkurrenter och det är inga ”duvungar” de har att tampas med i H16 respektive H55. Axels slutfacit från etapperna blev 1–1–7–1–3. Tredjeplatsen i dag kunde säkert varit en etta, men det var jaktstart och han hade god marginal till tvåan. Då blir det att man orienterar säkrare vilket medför att farten dämpas. 

• Såg du någon konkurrent i skogen?

– Nej, skrattade Axel, som dock inte sprungit helt prickfritt.

• Var du orolig någon gång?

– Nej, det var lugnt. Jag hade marginal att gå på, menar BSOK:s jättelöfte.

Axel vann till slut med hela 7.39, sannolikt hans största segermarginal när han nu vann 5-dagars för fjärde gången.

Håkans etappfacit var ännu prydligare, eller vad sägs om 3–1–1–1–3. Den sista trean kan eller ska nog vara en tvåa eftersom vinnarens tid verkar skum. Håkan har årligen några tuffa konkurrenter som Micke Wehlin, Anders Berg och Joakim Ingelsson för att nämna några. Det brukar vara tajt, men Bröttjestads hjälte var obeveklig den här gången och skrev vinstmarginalen till 5.40.

 

Full pott för Stigen

Tre av OK Stigens fyra deltagare i motionsklasserna har varit med i täten hela veckan. Marita Johansson ledde D65M inför finalen. Värnamo.nu:s rapportör ledde H70M före Maritas make Bo, eller Boa som han mest kallas.

Slutet blev full pott. Inga förändringar i totalen och trion toppade också etappen. Marita inledde veckan med etappvinst, var sedan 2–3–3 för att sätta punkt med ytterligare en etappvinst. Marginalen till tvåan i sammandraget blev till slut 3.13.

Kampen mellan OKS:arna i H70M har varit jämn och det skilde bara 29 sekunder dem emellan i dag. 

 

Mera lokalt

Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, växte i H75-klassen för varje dag. Efter mindre bra inledning avslutade Lars-Åke med toppinsatser. Han blev tvåa i dag och landade i sammandraget som sexa.

Jämnt och bra har också Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK, sprungit. D70 är en klass med många säkra namn och bland 40-talet deltagare var Lisbeths etapplaceringar de här: 4–12–5-13–13. Hennes totalplacering blev 6, mindre än 20 minuter efter Birgitta Billstam, Järfälla.

I Vaggeryds kommun bor Bernice Antonsson – en gång i tiden landslagsdam och svensk mästarinna. Hon har allt tävlat för Friskus i Varberg och gör det fortfarande. I dag sprang hon i mål som vinnare i den äldsta damklassen, D85.

BSOK hade fler löpare som var högt upp. Carina Svensson och Ina Skalberg i D50 resp. D50 Kort avslutade med etappsegrar. Carina låg femma inför finalen med chans att plocka någon.

– De är så bra så jag får vara nöjd om jag klarar femteplatsen, sa Carina innan loppet.

Hon blev femma till slut, men hade bara 26 sekunder fram till andraplatsen.

Ina stack ut som trea.

– Kom inte i kapp någon men däremot var några i kapp mig i början. Jag blev nog trea gissade Ina innan ställningen i klassen var kollad.

Men, det blev andra plats, dock nästan sju minuter efter ettan.

Tuva Nylund låg bra till, fyra i D14. Men, finalen blev inte rolig.

– Jag bommade redan på första kontrollen och flera bakom mig var i fatt, suckade Tuva, som hade svårt att hitta flyt.

Det blev tionde plats totalt, men några erfarenheter rikare.

5-dagars 2018 avslutar vi med följande BSOK-fakta: Micael Elmblad blev åtta i H50M, Henrik Andersson som varit jämn värre landade på elfte plats i H21K och i elitklasserna kom Filip Trofast på 20:e plats i H20 och Linnea Skalberg på 40:e i D18.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *