Bordtennis

VBTK tog klivet upp – med en bolls marginal

Bordtennis Vaggeryds BTK är klart för division 2 efter kvalseger över Lessebo BTK.

VBTK med från vänster; Felix Taus, Björn Josephsson, Adrian Hernandez, Alexander Josephsson och Josip Ascic. Foto: Fenmark Design

VBTK knep andraplatsen efter KFUM Jönköping IA i Division 3, och gick därmed vidare till kvalmatch för division 2 mot Lessebo.

Fyra spelare i vardera lag möter varandra. Först spelas det åtta singelmatcher, därefter två dubblar och sedan avslutas det med ytterligare fray singelmatcher.

Matchen mot Lessebo var jämn från start men före dubblarna hade VBTK ledningen med 5–3. Efter dubbelmatcherna stod det 5–5.

Lessebo vann även sedan de två följande matcherna och hade ledning 7–5.
Det blev stor press på VBTK för att få matchen oavgjord, det är enda chansen till att lyckas gå upp till division 2. I match 13 vann VBTK med 3–1 och i den sisa med 3–2 sedan man vänt underläge 0–2.

7–7 totalt och 30–30 i set. Då är det bollräkning som gäller. Efter att ha rapporterat in matchen slutade det med vinst för Vaggeryd med minsta möjliga marginal, en bolls skillnad lagen emellan och med fördel VBTK.

Hela A-laget tycker det är otroligt roligt att kunna avancera till Division 2 igen, där man har befunnit sig tidigare för bara ett par år sedan. Lagledare Björn Josephsson ser det som en nystart och är redo att satsa hårdare på klubbens A-lag.
– Vi kommer att träna mer och strukturera upp träningarna på ett mer effektivt sätt än förra säsongen, för att få ut det mesta utav vårt division 2-spel, noterar han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *