Bordtennis

Veteranutbyte för VBTK

Bordtennis Veteranerna i Vaggeryds BTK har mött Falkenberg.

Två gånger i veckan är det träning för Vaggeryds bordtennisveteraner. En gång i veckan är det dessutom seriematch på hemmaplan eller bortaplan. Förutom seriematcher förekommer också ”stadsmatcher” mot Linköping och Falkenberg. Det är alltså fullt upp för de som vill ägna delar av sitt pensionärsliv åt att spela bordtennis.

Torsdagen 16 november var det dags för match mot den anrika klubben Falkenbergs BTK. Det var match nummer 37 mot denna klubb. Varje vår är matchen förlagd till Falkenberg medan höstmatchen alltid spelas i Vaggeryd. Många jämna matcher utspelades denna gång. Falkenberg vann tre av lagmatcherna med 6–4 medan Vaggeryds lag 1 lyckades vinna med 7–3. Totalt alltså 21–19 till Falkenberg, en liten övervikt.

Eftersom Falkenbergs BTK i många år har spelat i elitserien förekommer det att spelare som tillhört svenska eliten deltar i dessa veteranutbyten. I Falkenbergs lag ingick denna gång två damer med god spelstyrka, Birgitta Lindskog och Marita Neidert. Den idrottskunnige känner igen det sistnämnda namnet. Marita Neidert har deltagit i tre VM och fyra EM och har 21 SM-guld under åren 1961–1972. Hon vann alla sina matcher denna dag.

Efter matcherna är det alltid trevlig samvaro i bordtennisklubbens lokaler med Vaggerydskorv  och fika.

Lars-Evert Eskilsson

Se alla resultat här (pdf)

 

Trevlig samvaro när bordtennismatcherna tagit slut.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *