Boxning

Guldregn över Vaggerydsboxare

Boxning Under helgen avgjordes Diplom-SM i boxning i Köping. Vaggeryds Alva Erhlin, Sigrid Johansson och Layth Shorafa blev alla svenska mästare när klubben plockade hem tre guldmedaljer av tre möjliga.

Bilder: Press

Vaggerydsboxare levererade fina framgångar på Diplom-SM. På gruppbilden står från vänster Alva Erhlin, Layth Shorafa, coach Sören Andersson och Sigrid Johansson.  [1/9]

Sigrid, som tävlade i klassen B 36 kilo, ställdes i semifinal mot Thea Gebauer från Punsch Out BC och vann fint med 3-0.  [2/9]

I en jämn final tog hon sedan revansch med 2-1 mot Fatima Salame från BK Nova som hon hon senast fick se sig besegrad av.  [3/9]

Alva boxade final mot Blanka Gutenberg från BK Gripen i klass B 46 kilo. Alva vann med stabila 3-0 och tog därmed sin andra SM-titel i rad.  [4/9]

I finalen i B 32-kilosklassen mötte Layth Shorafa Jamie Blom från IK Ymer och vann med klara 3-0 och hade bra kontroll på sin boxning.  [7/9]

Utöver guldmedaljerna utsågs även Sigrid till tävlingens och därmed Sveriges bästa B-boxare i damklassen. Detta är en stafettpinne Vaggeryd håller fast vid för årskullen då Alva vann den förra året.  [9/9]

Sigrid, som tävlade i klassen B 36 kilo, ställdes i semifinal mot Thea Gebauer från Punsch Out BC och vann fint med 3-0. I en jämn final tog hon sedan revansch med 2-1 mot Fatima Salame från BK Nova som hon hon senast fick se sig besegrad av. Alva boxade final mot Blanka Gutenberg från BK Gripen i klass B 46 kilo. Alva vann med stabila 3-0 och tog därmed sin andra SM-titel i rad. Layth ställde upp i klassen B 32 kg och övertygade redan i semifinalen med vinst mot BK Morgongåvas Walid Al Ayash. I finalen mötte han Jamie Blom från IK Ymer och vann med klara 3-0 och hade bra kontroll på sin boxning.

Nästa tävling för boxarna blir avslutningen i Diplomserien som hålls i Värnamo den 22:a april.