Boxning

Sven Fornling vässar VM-formen i Vaggeryd

Boxning I sporthallen var det sparringmöte mellan Sven Fornling och Oliver Flodin

Sven värmer upp  [1/10]

lite till  [2/10]

Påklädningen är inte enkel  [3/10]

Nu kör vi  [4/10]

Här sparras det  [5/10]

Kom igen  [6/10]

Rondpaus  [7/10]

Sören serverar dricka  [8/10]

och torkar näsblod  [9/10]

samt torkar ur näsan  [10/10]

Oliver Flodin som dessvärre fått ännu en match uppskjuten passar på att hålla formen genom att sparringboxas då och då. Idag besökte Sven Forsling från Malmö Vaggeryds sporthall för att få sparring av Oliver.

För Sven är det en bra matchning inför den kommande matchen om IBOs VM-titel i lätt tungvikt som är viktklassen 79,4 kilo. Matchen om titeln går i Hamburg den 15/12 så nu börjar de sista förberedelserna på allvar. Sven Fornling har sedan tidigare den svenska titeln samt titeln IBF Baltic sea.

I sin titelmatch möter Sven Fornling den armeniske boxaren Karo Murath.

För Oliver Flodens del gäller det att hålla såväl humör som kropp på topp inför den planerade galan i Århus, Danmark den 19 januari.

Oliver boxas i supermellanvikt där man får väga maximalt 72 kilo och han kommer att ställas mot dansken Abdul Katthab.

Vid dagens sparring var det mycket infighting och kroppskontakt som blir följden av att boxas i en liten ring som den i Vaggeryd. En fullstor ring mäter drygt 7 x 7meter och den i Vaggeryd mäter 4,7 x 4,7 meter, en avsevärd skillnad. Trots att de boxas med träningshandskar som har större stoppning så smäller det rejält, men juste. I tredje sparringronden fick Oliver känna av lite näsblod, men det bekommer inte en boxare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *