Boxning

Två SM-guld i diplomboxning

Boxning Vaggerydsboxarna var på plats när SM i diplomboxning avgjordes. Två guld, ett silver, bästa boxare i B-klassen och en fin fjärdeplats togs med hem…

[8/8]

Under helgen var fyra Vaggerydsboxare på plats när SM i diplomboxning avgjordes. Med sig hem tog de två guld, ett silver och en fin fjärdeplats. En Vaggerydstjej blev också utsedd till turneringens bästa boxare i B-klassen.

Sigrid Johansson, B 44 kg, ställdes i semifinal mot Estelle Håkansson från Halmstad där Sigrid tog matchen med 2–1. I final väntade Fatima Salemane från BK Nova. De två har mötts i flera finaler på olika mästerskap. Även denna match var jämn, Sigrid jobbade hårt i tre ronder och gav inte bort en centimeter. Resultatet blev 2–1 och guld. Sigrid prisades också som tävlingens och därmed Sveriges bästa diplomdamboxare i B-klassen.

Alva Erhlin, B 52 kg, klev in i semifinal mot Molly Strand från KK Allround. Alva höll en mycket fin boxning, anpassade sig efter motståndaren och gick vidare med 3–0. I finalen mötte hon Frida Olofsson från Mölndal. Även här plockade Alva fina poäng, visade jämn och stabil nivå och vann därmed sitt tredje raka SM-guld med 3-0.

Erik Lundström, A 70 kg, vann både kvartsfinal mot BK Ängelns Gustav Stefansson och semifinal mot Ruohin Abdul-Wahab från BK Falken, där han boxades rörligt, med bra jabb och bra försvar. I finalen mötte han Örebros Erik Pukshlis som blev lite för svårslagen, och Vaggeryd fick med sig silvret.

Layth Shorafa, B 36 kg, hamnde tyvärr utanför pallen efter förlust i kvartsfinalen mot Hammarbys Sixten Cedergren, en match som mycket bra och jämn. Resultatet blev oavgjort och motståndaren gick vidare på något bättre sportmanship.

Källa: Pressmeddelande