Boxning

Vaggeryds boxare tävlade i Borås

Boxning Den stora boxningsturneringen King of the Ring är över för i år. Denna gång fick Vaggerydsboxarna inga medaljer men bra erfarenheter med sig hem från Borås.

Från vänster: Layth Shorafa, Joel Svanberg, Hampus Erhlin och Olle Grunditz.  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

Layth Shorafa mötte en välskolad boxare från Irland i 32-kilosklassen för c-boxare. Irländaren blev tyvärr numret för stort för Layth som fick se sig besegrad.


Hampus Erhlin, diplom A 66 kilo, klev in i turneringen i kvartsfinal och mötte en Djurgårdsboxare. Matchen var tuff och jämn, men Hampus fick rättvist segern med 2–1. Tyvärr tog det sedan stopp i semifinalen mot norskt motstånd.


För Olle Grunditz, ungdomsboxare i 70 kilo, kom motståndet från Haninge. Olle kämpade hårt men fick inte riktigt ut hela sitt register och vinsten gick denna gång till Haninge.


Seniorboxaren Joel Svanberg, som tävlar i 63,5 kilo, ställdes mot KK Allround i direktsemifinal. Joel tryckte på men vinsten gick till Lidköpingsboxaren.


Nu blir det omladdning inför diplomserien i Jönköping för Hampus och Layth, och för distriktskamp i Göteborg senare i november för Olle och Joel.

Fotnot från redaktionen: King of the Ring är engelska och kan översättas med kung över boxningsringen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *