Boxning

Vaggerydsboxare i farten

Boxning Vaggeryds Boxningsklubb var i helgen i Skene och tävlade.

Olle Grunditz höjer armarna i skyn efter en seger. Pressbild

Under lördagen ställde flera av Vaggeryds BK:s matchboxare upp i tävlingen Sugar Rays i Skene. Deltagarna var Olle Grunditz, Siri Magnusson, Julia Karlsson Vidén och Marija Pesic. Tjejerna ingår dessutom i en internationell satsning med lagkamper eller andra tävlingar, eftersom det på damsidan är extra svårt att hitta motstånd. Denna gång matchades tjejerna med Team Girls in Gloves från Wimborne Boxing Club, England.

Siri fick på grund av regelverk inte matcha på riktigt utan fick sitt motstånd i matchsparring mot Maisy Balchin i -46 kilo. Siri gjorde bra ifrån sig och hade gott och väl kunnat vinna i en officiell match. Julia ställdes i 52-kilosklassen mot Nadia Zeiba. Julia boxade hårt och säkert och tog hem vinsten med klara 3-0 i ronder. I 54 kilo mötte Marija motståndaren Lucia Cook. Marija vek inte en tum, pressade hårt och segrade även hon med klara domarsiffror 3–0. Ytterligare en seger blev det för Olle Grunditz som i 71-kilosklassen mötte Ashot Dolinyan från Göteborg. Olle kämpade hårt hela matchen igenom och höll både anfall och försvar och tog också han hem alla tre ronder.

Om ett par veckor är det dags för klubbens yngre boxare att ställa upp i diplom-SM som går av stapeln i Köping 1–2 april.

Pressmeddelande Vaggeryds Boxningsklubb

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *