Cykel

Dags för SM igen i Värnamo

Cykel I nästa vecka kommer den svenska mountainbikeeliten att samlas för att göra upp om SM-medaljerna vid friluftsområdet Borgen i Värnamo.  

Återigen är det Mix Sports Club som står för evenemanget i samarbete med flera lokala idrottsföreningar. Till 2017 har banan som byggdes inför fjolårets mästerskap gjorts om, grusvägsdelen har ersatts med teknisk stig och den nya banan kommer att mäta 5,1 km.

– Det är ju tredje året för oss och det som är riktigt trevligt är att deltagarantalet har ökat för varje år. I år har vi runt 1200 anmälda, så det känns jättekul. vi har lyckats skapa ett event runtom också så det är inte bara en cykeltävling, säger Geir Inge Folkestad, tävlingsledare.

SM-tävlingarna inleds på torsdag morgon med individuella tidskval på en kortbana och på eftermiddagen blir det finalheat där två åkare från varje heat går vidare till nästa steg, allt kan hända, tätt och tight.

På fredagen kämpar ungdomar och seniorer från hela Sverige om SM-medaljerna i sina respektive klasser.

Lördagen kör de äldsta ungdoms/juniorklasserna på förmiddagen och efter lunch den svenska dameliten följt av herreliten.

Sista tävlingsdagen, söndag, kämpar åkare från samma klubb i sann laganda i tremannalag om att bli först över mållinjen, där kan det gå hett till.

Redan på onsdagen inleds SM med officiell träning.

Taggar