Cykel

Patrik vann på Gamla E4

Cykel Helgens cykeltävlingar inleddes med traditionella tempoloppet på Gamla E4 mot Klevshult.

Snabbast på tre mil var växjöbon Klaes Jansén som i seniorklassen vann med 38:29 vilket var fyra sekunder före segraren i elit, Jakob Södergrann från Linköping.

Sportklassen vanns av Värnamos Patrik Petersson. Klubbens paracyklist kom tvåa i sin klass ett trettiotal sekunder efter segraren Kristoffer Ståhl, Jönköping.

I övrigt hade hemmaklubben nybörjare i de yngsta klasserna.

Söndag fortsätter tävlandet med linjelopp på lilla Nästa-rundan med start knappa kilometern från brandstationen. Här finns flera lokala åkare och även svenske mästaren Kim Magnusson, Tre Berg, med. Det bli även en rullskidtävling i samarbete med Apladalens Löparklubb som ser ett 60-tal åkare.