Fotboll

15 sekunder kvar när Tyskland avgjorde

Fotboll Sverige var 15 sekunder från att ta poäng mot Tyskland med då kom 1–2 efter frispark. Därmed är det fortsatt öppet i VM-gruppen.

Den tuffa kvalgruppen på ryskt frimärke.

Sverige gjorde en heroisk insats och tog ledningen genom Ola Toivonen. 1–1 kom i inledningen av  andra halvlek och tyskarnas segermål efter 94.45 av tilltänkta 95.00 som dock blev 97.00. Hur det kunde bli hela fem minuters tillägg är en gåta.

Visst hade tyskarna klart flest målchanser och en kanonträff i stolpen strax före segermålet, men ändå.  det kändes bedrövligt att det inte blev straff i läget då Viktor Claesson slog en suverän passning till  Marcus Berg, som kom fri med Manuel Neuer i det tyska målet men blev neddragen. Domaren låtsades som ingenting.

– Bland det bittraste jag varit med om. Vi hade de i gungning och får inte med oss marginalerna. Taktiskt måste vi genomföra matchen på det här viset och vi gör det bra. Vi fredar oss väldigt bra, som vanligt, säger förbundskapten Janne Andersson till svenskfotboll.se.

Värnamosonen Viktor Claesson blev oväntat utbytt efter 74 minuter. Hans första halvlek var mycket bra och även om han inte märktes lika mycket i den andra var bytet svårt att förstå.

Inför sista omgången den 27 juni möts Sverige – Mexiko och Tyskland – Sydkorea.

Mexiko toppar med sex poäng och målskillnaden 3–1. Sverige och Tyskland har båda fyra poäng och 2–2  i målskillnad. Tyskland ska normalt besegra Sydkorea klart och då gäller det för Sverige att vinna över Mexiko för att säkerställa fortsatt VM-spel i någon av åttondelsfinalerna. Svensk seger med ett mål betyder samma målskillnad för Sverige och Mexiko men då avgör inbördes möte.

Tyskt segermål i slutsekunderna. Foto: Svenska Fotbollförbundet