Andra halvleken frälste Västboås

Fotboll Reduceringen innan halvtidsvilan var moroten Västboås behövde, när laget vände och vann hemma mot Kånna.

Från en tidigare match

Kvalet till fotbollens division fem inleddes för Västboås del hemma på Ryavallen, när laget ställdes mot Kånna. På grund av skadeproblem var det ett decimerat hemmalag som ställde upp med halva startelvan från matchen mot Peking. Något som märktes av under första halvleken, när Kånna tog ledningen med 3–1.

– Vi kom fel in i positioner och löpningar och fick det inte att fungera. Men precis innan halvtidsvilan gör vi 2–3, vilket var väldigt viktigt för oss, säger tränaren Oscar Larsson.

Under halvtidsvilan pratar laget ihop sig och spelet vänder. Med timmen spelad kvitterar Västboås. I den 80:e minuten tar laget ledningen och i den 90:e minuten punkterar hemmalaget matchen med slutresultatet 5–3.

– Vi var ett helt annat lag i den andra halvleken. Nyckeln till segern kallas lagmoral. Nu ska vinna nästa match också, säger Oscar Larsson.

Stor matchvinnare var tremålsskytten August Gunnarsson.