Fotboll

Äntligen hemmavinst för IFK – och hela 5–1

Fotboll Det blev tionde gången gillt för IFK Värnamo. Alltså, äntligen en hemmaseger och den togs mot ett topplag och med rejäla siffror, 5–1.

  [1/21]

  [2/21]

  [3/21]

  [4/21]

  [5/21]

  [6/21]

  [7/21]

  [8/21]

  [9/21]

  [10/21]

  [11/21]

  [12/21]

  [13/21]

  [14/21]

  [15/21]

  [16/21]

  [17/21]

  [18/21]

  [19/21]

  [20/21]

  [21/21]

IFK Värnamo behöver definitivt inte be om ursäkt för de tre poängen. Vinner man med 5–1 är det solklart och långa, långa stunder var IFK det bättre laget. Fart och fläkt från första minuten gav valuta och 2–0 efter fem minuter var ju en smakstart utan dess like.

När även 3–0 kom i 36:e minuten såg det förstås ännu bättre ut.

Inte oväntat flyttade Trollhättan upp positionerna i andra halvlek. En lång stund ”osade det katt” och inte helt oväntat kom en reducering. Ett mål som gav gästerna ytterligare energi och hade de fått in ett mål till vete 17 hur det slutat…

Men, Edvin Becirovic – höstens komet – ville annat och gjorde 4–1 efter kontring. Det var mer eller mindre spiken i Trollhättan. Om inte slog Alex Brilhante in den ytterligare då han gjorde sitt tredje för dagen.

Två vinster på två höstmatcher ger naturligtvis massor av självförtroende.

Jonas Thern, IFK:s tränare, var som vanligt saklig vid pressträffen efter matchen.

– Vi var förberedda på en tuff match mot ett Trollhättan som lär vara med i tätstriden loppet ut. Vi tog med 2–0-segern mot Åtvidaberg, förklarade Thern.

• Och, så sprang ni fram till 2–0 efter fem minuter:

– Vi fick en start vi inte fått tidigare. Det var även lite tur, men vi var jävligt taggade och ville vinna en hemmamatch också.

• Du hade förstås bra koll på motståndet?

– Vi har ju mött dem och sett dem, men vi har fått in tre nya spelare, Becirovic, Edvin Crona och Johan Lassagård.

• Vad betyder de?

– Förutom att vi alla tränat stenhårt har vi fått fler spelalternativ plus att vi gjort en del förändringar i vårt spel.

• Det såg lite oroligt ut när de reducerade:

– Då darrade vi lite, nog beroende på att vi tappat ledningar här hemma tre-fyra gånger tidigare. Men, vi redde upp det och nu hoppas jag att vi ska vinna fler matcher, säger Jonas Thern.

Absolut kommer IFK att göra det. I alla fall om laget fortsätter i den här stilen. De nya spelarna tillför och verkar redan ha vuxit in i den vit-blå Thern-ska truppen. En dag som denna förtjänar emellertid alla stora beröm. Inte minst Vaitsiakhovich i målet, mittbackarna Ljung och de Vries och Alfred Ajdarevic.

– ”Affe” har fått en nytändning, säger Thern, belåtet som spelaren som i dag visade vägen med 1–0-målet.

Nästa uppgift är Torns IF nere i Stångby. Ska de vit-blå ”stånga” till sig en tredje raka hösttriumf?

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *