Fotboll

Anvegård med i EM-kvalpremiären

Fotboll Den 3 september får Anna Anvegård från Bredaryd åter dra på sig den blågula dräkten.

VM-truppen bestod av 23 spelare och när Gerhardsson idag presenterade 23 spelare till första kvalmatchen skiljde den sig på tre spelare, där bland andra Fridolina Rolfö saknas med skada och Nilla Fischer står över samlingen. Även Mimmi Larsson saknas i truppen. In kommer Ronja Aronsson, Emma Kullberg och Pauline Hammarlund. Givetvis är Bredarydstjejen Anna Anvegård en i lagt Anna har precis lämnat Växjö DFF för Rosengård.

– Det handlar inte om att hitta nya spelare för sakens skull. Vi har ett viktigt uppdrag att ta oss till EM 2021 i England och det här är en tävlingslandskamp direkt. Något som innebär att vi vill ha spelare som kan spela mot Lettland med vissa egenskaper. Det har lett fram till att vi tagit ut den här truppen.

Samlingen inleds den 26 augusti med läger på Gotland innan laget reser till Lettland för match den 3 september. Ledningen väljer att inte spela en landskamp före tävlingsmatchen, precis som inför VM-kvalstarten hösten 2017.

– Det är klart att spelarna utomlands inte kommit igång helt med sina serier, där några gör det precis innan vi samlas. Men vi hade det här upplägget 2017 när vi spelade VM-kval borta mot Kroatien. Det vill säga spela en match i slutet av samlingen vilket gör att vi får tid för att träna och spela ihop oss inför kvalstarten mot Lettland.

Höstens enda hemmamatch spelas på Gamla Ullevi mot Slovakien den 8 oktober. EM-kvalets tredje match.

Anna Anvegård. Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *