Fotboll

Bildextra: IFK serieledare med tre poäng efter 1–1 mot Öis

Fotboll Vi har direktrapporterat från matchen IFK Värnamo och senare blev det fler bilder och text.

Text av Per Bunnstad, foto: Anette och Tero Hedin Väisänen

Det var 5–5 i skott på mål samt 2–0 i träffar i målställningen. Ser man på målchanser och fina inspel totalt så var det stor övervikt för IFK. En poäng ger ändå en serieledning med tre poäng till just nu tvåan Trelleborg.

Oscar Johansson och Osar Uddenäs hade en stark första halvlek men sammantaget var nog Wenderson bäst i IFK. Det var nog hans bästa hemmamatch så här långt.

Öis-tränaren

Öis tränare Dane Ivarsson var belåten med spelet:
– Värnamo är skickliga med bollen och det är tufft att komma hit och möta laget. Vi gjorde en lite bättre andra halvlek i en match som blev ganska jämn. Så jag är ganska nöjd med resultatet, en fin prestation, noterar han.

Robin Asterhed
Hemmatränaren Robin Asterhed var lite besviken att man inte fick in 2–0 men sammantaget tycker han att det blev en bra match.
Han noterade med bytena att man gick för seger. Det var inga defensiva tankar.
Christian Moses fick exempelvis lite speltid när han nu var med igen. Det blev inte tillfälle att visa väldigt mycket men han hade minst ett bra läge till mål.

Oscar Johansson

– Vi borde ha avgjort, säger Oscar Johansson som inte fick bli matchvinnare trots ledningsmålet för IFK.
– Vi behöver trepoängare och första halvlek var riktigt bra, säger Oscar som var nöjd med det egna spelet och som även berömde kantspelet från Oscar uddenäs.

Freddy Winsth

Lagkaptenen Freddy Winsth var duktig i försvaret men fick än så sitt lag förlora två poäng.
– Ne bra match, hög nivå igen. Vi har chanser framåt och var tajta bakåt. Det är bara att gratulera Öis till en poäng. Vi gjorde ändå en mycket bra prestation som vi ta med oss till nästa match, säger Freddy.
Freddy var för övrigt närmast motståndaren och den egna målvakten vid kvitteringen.

93.04 Matchen slut: 1–1

90,00 Då har vi tilläggstid om minst tre minuter

87,00 Fortsatt IFK framåt men Öis kontrar

85,00 Nära 2–1, skott i utkanten av ribbkrysset

84,00 Dubbelbyte för IFK: Stevens och Dzabic in, Wenderson och Becirovic ut. Fortsatt offensiv för IFK kan man tro

80,00 Tio minuter kvar att jobba på för lagen. Öis gör ett byte

79.00 Bra inlägg från IFK men som så ofta ingen  riktigt nära bollen

76,50 Långt inlägg som överraskar IFK-målvakt och back. 1–1 genom Andreas Gustavsson