Bildextra: Rås LB är Smålandsmästare

Fotboll Inför omkring 500 hemmasupportrar vann Rås LB finalen för F 16 över IFK Kalmar och är därmed Smålandsmästare.

[34/34]

Det blev 5–3  sedan Rås Lb varit i underläge med 1–2 i paus och 2–3 i andra halvlek. Kvitteringen kom och i andra förlängningskvarten kom både 4–3 och 5–3.

Lisa Sjöblom kvitterade till 1–1 men gästernas återtog ledningen. I andra halvlek gick Kalmar upp till 3–1
– Då såg det mörkt ut, medger hemmatränaren Stefan ”Sviding” Svensson.

Tjejerna i laget från Reftele, Ås, Lanna och Bredaryd (Rås LB) gav dock inte upp. Skyttedrottningen Alicia Bergström steg in i handlingen med en reducering och med 30 sekunder kvar att spela gjorde lisa Sjöblom 3–3.

Därmed blev det förlängning om 2 x 15 minuter. Efter 20 mindre av denna gjorde Alicia Bergström 4–3 och efter 24 kom 5–3 – åter genom Alicia Bergström.

Alicia Bergström fick pris som bästa spelare men även målvakten Alice Lysebring var strålande. Hon gjorde några riktigt kvalificerade räddningar.

– Alla 16 som var med var jättebra, säger tränaren som öser beröm över laget.

Kalmar visade i första halvlek upp ett fantastiskt fint spel men efter kvitteringen till 3–3 fick nog hemmatjejerna mental styrka.