BLIK föll med uddamålet

Fotboll Efter 0–17 på de tre senaste matcherna svar Bredaryd Lanna IK för en uppryckning i dag.

Serietvåan Stafsinge vann visserligen men bara med 3–2 (1–1).

BLIK har ett tuff läge i fotbollstrean men det i alla fall ett lite steg framåt att bara förlora med ett mål.
– Visst har vi en tuff situation men vi har lite häng och nu kan vi tro på oss själva, säger tränaren Patrik Magnusson efter en stark insats på bortaplan.

7Stafsinge tog ledningen efter 34 minuter – självmål –  men efter 44 minuter kom kvitteringen genom Patric Friberg.
I andra halvlek kom 2–1 efter minut 51 och tre minuter senare stod det 3–1. Smålänningarna kämpade dock på och i minut 78 gjorde Patric Friberg sitt andra mål för dagen.

Patric är försvarsspelare men när man fick fasta situationer var han en av mest spelmottagande killarna. Ena målet nickade han in och det andra fick han in efter retur.

BLIK tryckte på för en kvittering och det var några gånger närmst flipperspel i hemmalagets straffområde men kvitteringsbollen ville aldrig in.

– Jag är oerhört stolt över spelarna inställning i dag. En grym moral, summerar tränaren.

Extra beröm till Patric Friberg men även till en debutant. 16-årige Victor Forslund spelade vänsterback från start och skötte sig med den äran de 80 minuter han fick spela. Sedan gick BLIK ned på en trebackslinje och man satsade på en mer offensiv spelare.

Tre matcher återstår för BLIK och närmast väntar Astrio på bortaplan de n22 september, ett lag som ligger strax framför i tabellen.