Fotboll

BLIK nära division 3

Fotboll Bredaryd Lanna är så nära division 3 det går att komma. Vinst borta mot Alvesta innebär att BLIK har bäddat mjukt.

Näst sista omgången för Bredaryd Lanna handlade om bortamöte mot Alvesta. Ett lag de röd-blå spöade med 5–0 hemma på Rocknevallen i mitten av juni.

I dag flyttades matchen till Vislanda och konstgräs.

– Själv föredrar jag vanligt gräs, men det gick ju bra ändå, myser tränaren Patrik Magnusson.

Ja, Bredaryd Lanna vann med 3–0 efter en mållös första halvlek.

– Vi var det bättre laget, men grabbarna tänkte för mycket i första halvlek och blev lite för försiktiga. Vi pratade om det i pausen och i andra klev de fram.

Efter 60 minuter spräcktes nollan genom Bujar Ferizi. En kvart senare gjorde Abdou Darboe 0–2 och han öste även in 0–3 tio minuter senare. Därmed är Abdou uppe i 25 mål och klar ledning i seriens skytteliga.

– Vi gjorde vad som krävdes och jag får skicka ett sms till vännen Johan Skog som såg till att Anderstorp tog poäng mot Grimslöv/V. Torsås.

Ja, den matchen slutade 1–1 och det innebär att BLIK inför sista ronden är tre poäng före Grimslöv/V. Torsås – plus åtta mål.

– Vi ska spela om det innan vi tar ut något, säger Magnusson.

Säkrast så, men bättre läge går inte att få. BLIK avslutar hemma mot luriga Markaryd medan Grimslöv tar emot Alvesta.

• Några plus i dagens lag?

– Ja, Abdou givetvis med sina två mål, hela backlinjen och slitvargarna Leotrim Alishani och Emanuel Rinaldo Miller på mitten.

Taggar

Dela