Fotboll

Blytung IFK-förlust

Fotboll 0–1 i baken efter två minuter. 0–2 efter 16 och 0–3 i paus. Det var uppförsbacke för IFK Värnamo, som fick vända hem med 0–4-förlust.

Athletic Eskilstuna tog emot med varma servetter och skickade hem IFK med en svidande förlust. Därmed har IFK Värnamo fått en tung upptakt i årets seriespel. Tre raka förluster och 2–8 i målskillnad.

– Mot Gefle och GAIS har det funnits positivt att ta med sig, men inte i dag, säger tränaren Roar Hansen.

• Ja, vad hände?

– Vi fick en mycket olycklig inledning då Athletic tog ledningen på ett skott som ändrade riktning då bollen tog på någon spelare. Men, vi var inte vakna, var långt i från varandra och utspridda över plan.

För tredje matchen i rad hamnade IFK i underläge, men inte nog med det. I 16:e minuten ökade Athletic till 2–0.

– De växte ju redan genom 1–0-målet.

• Hade ni något bra läge?

– Två totalt. Först i tionde minuten då ”PC” var nära att kvittera och i början av andra halvlek då Alexander Jönsson nickade över.

Men, då stod det 3–0 som rullats in i 34:e minuten.

– Redan då kändes att den här kvällen var fördärvad, erkänner Hansen.

• Ni har i matchstatistiken totalt tre avslut?

– Det är inte mycket och vi fastnade på vägen och några avslut sköts utanför. Nej, totalt en kollektivt dålig prestation. Jag är inte alls nöjd, men glad att det inte rasade i väg till 0–6 eller 0–7. Athletic var mycket bättre än oss och vårt passningsspel var uselt.

• Var Athletic bättre än du räknat med?

– Har ju sett deras två första matcher och spelmässigt har de skött sig. Mot oss fick de utdelning och då växte de, konstaterade en besviken Roar Hansen.

Nu har IFK en vecka på sig att hitta tillbaka och rätta till fel. Måndag 23 april är Varbergs BoIS motståndare. Varberg och J-Södra är liksom IFK utan poäng, men de möts i morgon och då kan IFK vara enda lag som är poänglöst.

Årets seriespel har verkligen inletts i moll.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *