Fotboll

Bredaryd Lanna startar damfotboll på nytt

Fotboll Nytt år, nya möjligheter. Bredaryd Lanna IK gör en nysatsning på damsidan.

Julia Holm och Annie Pettersson går i bräschen för nysatsningen. Foto: Bredaryd Lanna

Efter flera års samarbete mellan Bredaryd Lanna IK, Reftele GoIF och Västboås GoIF inom damfotbollen med ett lag kallat RåsLb, så deklarerade tränaren att han inte kunde fortsätta säsongen 2021 på grund av för liten trupp. Även om det är tråkigt för klubbarna så är det samtidigt kul att flera spelare valt fotbollsskolor för att gå vidare i sin utveckling.

Styrelsen i Bredaryd-Lanna IK valde då att titta på vilka möjligheter som finns att erbjuda spelare som vill fortsätta träna och spela fotboll i föreningen. Vårt motto: ”Så många som möjligt, så länge som möjligt” var grunden för vårt agerande. Efter lite snabba undersökningar så bestämdes det att anmäla ett niomannalag till division 4 dam. Glädjande har varit att många spelare har anmält sitt intresse att ingå i laget, även från de som tidigare hoppat av truppen.

Laget kommer att bli ett kombinationslag för att möjliggöra fortsatt samarbete med Reftele och Västboås. Nu har planeringen fortsatt med anmälan till Toyota Cup och vi kan nu informera om att laget har två ledare med gedigen erfarenhet från damfotboll.

Vi hälsar Julia Holm och Annie Pettersson välkomna för att leda truppen.

Träningar som är anpassade till lagar och lokala restriktioner på grund av pandemin börjar nu till helgen.

Källa: Pressmeddelande från Bredaryd Lanna IK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *