Fotboll

Bredden ska spetsa KSK

Fotboll Under nykomlingssäsongen ifjol i femman spelade Klevshult med kniven på strupen under hösten. För att slippa en upprepning har man under vintern breddat truppen. Rejält. – Vi ska försöka vara på den övre halvan av tabellen i år, säger tränaren Anders Forsman.

Under sommaruppehållet såg läget ytterst dystert ut för Klevshult som under den föregående hösten tagit klivet upp till division 5. Men med en avslutning med fem raka matcher med poäng varav tre segrar så klarade man med nöd och näppe kontraktet.
– Men jag tycker ändå att vi spelade bra fotboll och att vi hör hemma i femman. Målsättningen var att klara oss kvar och vi fick kämpa in i det sista. Det var lite kniven på strupen där att vi knöt näven och bestämde oss för att klara det, berättar Anders Forsman.


ANNONS


ANNONS


ANNONS

Tränaren är också inne på att det tog ett tag för spelarna att komma in i tempot i en högre division. Något man kan ha nytta av till den här säsongen då ingen inkörningsperiod krävs.
– Nu är vi mer förberedda på hur vi ska gå tillväga. Vi hade även en ganska tunn trupp ifjol. Det räckte ju med att ett par spelare inte kunde vara med så blev det kännbart.

 

Kushtrim Preteni ansluter från SIS. Foto: Henrik Skoglund

För att råda bot har man under vintern plockat in åtta nya spelare. Från grannen SIS ansluter Edvin Johansson, Kushtrim Preteni, Reza Mosavi och Huruy Teame. Från Vaggeryd United kommer Fatlum Peci och Ensar Hoxha. Rijad Isakovic (Bosna) och Tarik Tokalic (Hillerstorp) är övriga nyförvärv.
– I år har vi fått en bredare trupp och det känns som att vi inte ska behöva vara där nere i botten, utan nu ska vi försöka ta ett par kliv uppåt och försöka vara på den övre halvan av tabellen.

Vilka mer ser du som topplag i den här serien?
– Habo, Taberg och NGIS.

Vilka blir nyckelspelare för er?
– Det blir säkert spelare som Reza Mosavi, Ludwig Stensson och Johan Dalros. Det ska bli kul och intressant att följa Ensar Hoxha. Han har gjort lite mål för oss nu på försäsongen och vi hoppas på mer utveckling från honom.

Även rutinen i truppen kan bli en nyckelspelare enligt Anders Forsman.
– Vi har rätt många som spelat högre upp. Det kommer vi ha nytta av och det hade vi förra året också.

På lördag smäller det direkt i premiären när det tippade topplaget Taberg gästar Klevshult.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *