Fotboll

Carl Johansson klar för IFK Värnamo

Fotboll Under fredagsförmiddagen offentliggjorde IFK Värnamo sitt första nyförvärv för sommaren.

Carl Johansson blir IFK Värnamos första nyförvärv under sommarens transferfönster. Pressbild: IFK Värnamo

Carl ”Calle” Johansson med ett ursprung i småländska Blomstermåla ansluter till västra Småland. Detta efter att tidigare ha representerat Kalmar FF och Östers IF innan han nu ansluter till IFK Värnamo. Han kommer närmast från nederländska VVV Venlo där han har huserat de senaste två säsongerna.

Calle har under sin tid i Kalmar och Öster visat upp sig inom den svenska eliten. Främst har han gjort detta från en ytterposition, men han har under sin karriär visat prov på att han även behärskar flertalet andra offensiva positioner. På svensk mark har han utöver de småländska klubbarna, där även Oskarshamns AIK bör nämnas, även representerat det svenska U 21-landslaget.

25-åringen blir den första värvningen under sommarens fönster och föreningen ser fram emot att få följa honom i den vita tröjan. Kontraktet är skrivet över säsongen 2026.

Sportchefen Enes Ahmetovic kommenterar nyförvärvet på följande sätt:

– Det är fler än mig inom IFK Värnamo som har haft ett gott öga för Calle. Jag har självt haft möjligheten att följa honom på plats under min tid i Växjö och jag har alltid betraktat honom som en typisk IFK Värnamo-spelare. Jag är nöjd över att vi har hittat en lösning med Calle och att vi får in en spelskicklig spelare som jobbar hårt och som säkerligen kan bidra med en hel del i planens sista tredjedel, men även i resterande delar av spelet som är relevanta för oss. Att han dessutom behärskar fler offensiva positioner är såklart väldigt bra och viktigt utifrån hur vi spelar fotboll idag. Han har haft ett litet uppehåll sedan säsongen tog slut i Nederländerna så han kommer säkerligen behöva lite tid, men när han väl är redo ska det bli roligt att få se honom i den vita tröjan, säger Ahmetovic i ett pressmeddelande.

Calle Johansson kommenterar flytten på följande sätt:

– Jag är väldigt glad och stolt över att komma till Värnamo! Efter att ha pratat med Enes och tränarstaben så har jag haft en bra känsla från start och känner att både miljön och fotbollen kommer passa mig perfekt. Nu ser jag fram emot att komma igång och spela fotboll samt lära känna alla inom laget och inom klubben.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *