Fotboll

De äldre ska visa vägen för Forsheda

Fotboll På två år har division 4 förvandlats till division 6 för Forsheda. Tränaren Markus Eng berättar att man vill bygga långsiktigt och satsa på egna spelare.

Tränaren Markus Eng. Foto: Pressbild

Fjolåret gav endast tre segrar och tolv poäng för Forsheda i division 5. Men Markus Eng tar ändå med sig hösten när han nu blickar fram mot den kommande säsongen.
– Målsättningen är att göra det bättre än förra året och fortsätta bygga på det vi startat. Jag tycker att vi gjorde en utveckling ifjol där vi var med och var nära att slå topplagen i femman, säger han och fortsätter:
– Hösten var riktigt bra, men vi fick inte med oss de poängen vi ville. Men vi ska ta med oss det och bygga vidare på försvars- och anfallsspel.

Mild spelaromsättning

Bröderna Danijel och Nikola Marin har lämnat. In kommer Jesper Ericsson, Jani Hakala, Sahacha Jitphongsri, Anton Hessne och Abbe Carlsén.

Spelaromsättningen har alltså varit relativt mild och det går i takt med att klubben nu vill satsa långsiktigt och bygga på egna spelare.
– Jag tycker det är viktigt för en liten klubb som Forsheda om man ska överleva. Bygga ungt och för framtiden. Så målet är att de vi har nu ska bli kvar ett tag.

Vilka bli nyckelspelare för er säsongen som kommer?
– De äldre måste fortsätta visa vägen för oss, de är viktiga då vi har ett ganska ungt lag. Filip Lindström, Martin Johansson, Jakob Pettersson kommer vara nyckelspelare. Sedan har vi gjort en bra värvning i Jesper Eriksson. Jani Hakala är ny för i år också. De fem kommer bli viktiga, men sedan är ju alla viktiga såklart i ett lag.

Som seriefavoriter pekar Markus Eng ut Bor.
– Jag tycker de har gått bra på försäsongen.

På tisdag kickar Forsheda igång seriespelet när Hillerstorp kommer på besök.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *