Fotboll

Dramatik i kvalet efter Hooks kvittering i slutminuten

Fotboll Hooks IF såg ut att förlora sin första kvalmatch, men efter kvittering i matchens sista minut så lever hoppet än om att ta sig till division 5. Slutresultatet fastställdes till 1–1 (1– 0).

Genrebild.

Underläge efter sju spelade minuter blev Hooks start på kvalet. Det var inte den starten man ville få när man kämpar för ett att stanna kvar i division 5.

Trots underläget och att man var uträknade så lyckas man samla kraft och sedan få in en kvittering med matchens sista spark, vilket gör att Hook tar med sig en poäng hem från Myrvalla. Det är en poäng som kan visa sig vara avgörande i kvalgruppens sista match, då ställs man mot Skillingaryd som vann sin första match och som leder gruppen.

Hooktränaren Björn Erinder säger så här om matchen:

–  Vi borde ha vunnit matchen med alla lägen som vi har idag. De gör ju första målet direkt i inledningen men efter det så har vi matchen och chanserna. Så för att sammanfatta är jag inte helt nöjd med matchen men ändå skönt så klart att få med sig en poäng och att vi fortfarande är med i kampen, konstaterar han.

Det var alltså en tränare med blandade känslor efter matchen idag. Så här tänker han inför avgörandet mot Skillingaryd:

– Det ska bli spännande med en helt avgörande match, det är inte ofta man får spela en sådan match. Vi slår ju lite ur underläge och vi måste gå för att vinna, summerar han.

För att Hook ska stanna kvar i femman så krävs det en vinst, för Skillingaryd räcker det med ett kryss. Matchen spelas 15 oktober på Lindevallen i Hook.

Adrian Paukovic

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *