Fotboll

Ett klart fall framåt

Fotboll – En bra prestation och ett fall framåt. Så summerade IFK Värnamos tränare Roar Hansen, kvällens match på Olympia i Helsingborg.

Där gällde Helsingborgs IF som skyhög favorit, men de möttes av ett Värnamo de förmodligen inte räknat med. IFK tog verkligen för sig och såg definitivt inte ut som ett jumbolag.

Tvärtom var det länge fördel Värnamo och en bra chans ganska tidigt i matchen hade Alexander Henningsson. HIF:s målvakt Pär Hansson mäktade inte greppa bollen, men på returen fanns ingen IFK:are. Hade Henningsson fått bollen lite mer vid sidan om målvakten hade det blivit 0–1.

– Alexander hade ett annat bra läge då ”PC” lade ned bollen, men tyvärr nådde han den inte. Det hade varit intressant om vi lyckats peta in något mål, ty länge störde vi HIF, anser Hansen.

0–0 i paus var ett rättvist resultat.

– Det var jämnt även i andra, men typiskt att Darijan Bojanic fick träff på frisparken.

Ja, den for över alla, såväl IFK:are som HIF:are och smet in vid Filip Erikssons bortre stolpe. 1–0 till HIF. Hade Filip haft lite bättre sikt hade han kanske hunnit ned i tid.

– Ett fall framåt jämfört med de senaste matcherna, sa också Jonas Thern, då han intervjuades i Fotbollskanalen.

Absolut och IFK förlorade den här gången med flaggan i topp även om det aldrig är roligt att gå poänglös från en match.

– Nu tar vi med oss den här prestationen och försöker utveckla ännu mer mot Brage. Det är bara att tänka positivt, understryker Roar Hansen.

IFK möter IK Brage kommande lördag på Finnvedsvallen. Sedan tar superettan paus i en månad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *