Fem Södramål gav tre poäng

Fotboll Det blev publikvänlig fotboll på Finnvedsvallen när Värnamo Södra FF i seriepremiären besegrade Smålandsstenars GoIF med 5–3 (1–0). I andra halvlek gick proppen ur och de sju målen föll med jämna mellanrum.

Från en tidigare match

Första halvlekens enda mål gjordes av Felix Älverdahl och när Södra genom Gentrit Bungo tog ledningen i andra halvlekens inledning såg det ljust ut för Södra. Ett reduceringsmål gav gästerna kontakt. Men då såg Tim Sibonjic och Gentrit Bungu med sitt andra mål till att Södra ryckte till 4–1. Några större besvär hade inte Södra  att försvara sin ledning trots en man kort avslutande tjugo minuterna. Ett par taktiska byten som stärkte upp försvarsspelet gjorde att Smålandsstenar inte kunde hota. Det femte Södramålet gjorde Axel Karlsson.

Detta är enda matchen för Södra under vårsäsongen. Nästa gång det gäller är borta mot IFK Lammhult 9 augusti.

Det var en Patrik Schellhas, tränare i Södra som gav beröm till hela laget med extra plus till Gustav Löfving i försvaret och Johan Gunnarsson på mitten samt till tvåmålsskytten Gentrit Bungu.