Fotboll

Fjärde raka IFK-förlusten

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att förlora i division 1  och nu flåsar Landskrona verkligen IFK i nacken.

Utsikten hemmavann mot IFK med 2–1 (1–1).

Oavgjort hade utan tvekan varit mest rättvist i förhållande till målchanser, 8–8 varav 4–4 på mål. Spelmässigt inledde IFK bra med ledning efter åtta minuter genom Erick Brendon Pinheiro da Silva. trots fortsatt bra spel lät man hemmalaget komma in i matchen med kvittering före paus.

I andra halvlek fick IFK sin målvakt Pilip Vaitsiakhovic utvisad och en för IFK minst sagt känd spelare gjorde då 2–1 på straffspark, Paulo Marcelo Souza Alves. Paulo har spelat två säsonger för IFK men finns numera i Göteborgslaget.

– Vi spelade bättre i dag än mot Lund och jag tycker att vi hade så många lägen att vi borde ha kunnat vinna, säger IFK-tränaren Jonas Thern som var mycket besviken på domaren efter den som han tycker tveksamma utvisningen.
– Jag tycker att vi ändå faller med flaggan högt. alla försökte i dag, säger Jonas.

IFK är fortfarande före Landskrona på andraplatsen men nu skiljer bara tre poäng. Lagen möts för övrigt kommande helg på Finnvedsvallen. Ser man till formen så är skåningarna utan tvekan favorit till segern.
– Vi ser det inte så utan vi ska spela vårt spel och har en viktig träningsvecka framför oss. Samtidigt vet vi att Landskrona är mycket bra, säger IFK-tränaren som både hoppas och tror på sina killar.

Poäng mot Landskrona betyder att andraplatsen i serien är säkrad. Den leder till kvalspel. Seger för IFK bör betyda att det närmast är klart för direktuppflyttning till Superettan. I så fall har IFK sex poäng tillgodo på Landskrona med två matcher kvar och då med bättre målskillnad.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *